Zo blijft je make-up wél de hele dag zitten

Beauty Muriel Oonincx 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Je had vanmorgen toch make-up op gedaan? Aan het eind van de dag is je flawless face van weleer met de noorderzon vertrokken. Met deze handige tips en producten houd je je make-up de hele dag vers en op zijn plaats.

Of er nu een drukke werkdag op de planning staat, of je gaat lekker de zon in: deze tips komen altijd wel van pas

Make-up voor de hele dag

Deze handige tips kunnen het verschil maken op een drukke dag

Gebruik een primer

Een primer gebruik je na je dagcrème en voor je make-up. Dit zorgt ervoor dat je foundation niet ‘versmelt’ met je huid en er de hele dag vers uit blijft zien. Er zijn ook special eye primers voor je oogleden, die smudgy oogmake-up voorkomen.

Feit of fabel: moet je skincare in je koelkast bewaren?

Ga voor waterproof

Waterproof mascara blijft beter zitten dan normale. Zeker wanneer je lenzen draagt is waterproof een uitkomst. Wel een goede oogmake-up reiniger gebruiken aan het eind van de dag, want van hard boenen krijg je rimpels.

Hydrateer

Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt door veel thee en water te drinken, maar gebruik ook een vochtverzorgende foundation wanneer je veel met droge lucht te maken hebt, bijvoorbeeld die fijne airco op kantoor. Op een goed gehydrateerde huid, blijft make-up beter op z’n plaats.

Vitamine C voor je huid: waarom je nooit meer zonder wilt

Kies voor crème

Poeder heeft soms de neiging om een ‘Houdini’ te doen halverwege de dag, dus kies voor make-up met een crème textuur, want dat blijft beter zitten. Ga voor een compact foundation voor een snelle touch-up tussendoor en gebruik een crème blusher voor een gezonde blos op je wangen.

Longlasting 2.0

Denk je bij longlasting aan stroeve eyeliners en muurvaste lipstick? Think again, want de nieuwste longlasting producten zijn van hoge kwaliteit, blijven perfect zitten en voelen ook nog eens heerlijk aan. Speur op etiketten dus naar termen zoals longlasting, longwear of smudge-proof.

Onze favoriet: L’Oréal Paris Super Liner Blackbuster €12,99

Dit zijn de 10 meest essentiële ingrediënten voor je skincare

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen