Fitmoms (in spe) opgelet: Dit zijn de meest effectieve sporten om af te vallen

Gezondheid Chiara Izelaar 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Lichaamsbeweging is altijd gezond voor lichaam en geest. Maar sommige sporten zijn net iets effectiever wanneer het aankomt op calorieën verbranden.

Kickboksen

Hoewel de meeste mensen denken dat kickboksen alleen bestaat uit slaan en schoppen, is dit een van de meest efficiëntste sporten voor een strak lijf. De combinatie van cardio, spierkracht en intensieve inspanning staat garant voor een vetverbranding waar je u tegen zegt. Deze full body work out is heeft trouwens ook een goed effect op je mind. Na een rotdag kun je al je frustraties kwijt op de boksbal, ideaal!

via GIPHY

15 sporttips onder het mom van ‘weinig moeite, groots resultaat’

Zwemmen

Tijdens het zwemmen gebruik je niet alleen al je spieren, ook verbrand je nog ‘s 500 tot 750 calorieën per uur. Heb je last van een blessure of vind je het niets om gewichten te heffen? Dan is zwemmen helemaal jouw ding! Er komt namelijk geen druk op gewrichten te staan. Andere pluspunten zijn dat je conditie beter wordt en je immuunsysteem een boost krijgt. De meeste kinderen zijn dol op zwemmen, dus maak er gelijk een gezinsuitje van!

via GIPHY

Gritt

Gritt is een high-intensity interval training, waarbij je werkt aan conditie- en krachttraining.De work out bestaat uit piek- en herstelmomenten, waarbij je goed rekening kunt houden met wat jouw lichaam aankan. Het fijne aan Gritt is dat je in slechts 30 minuten werkt aan een summer body. Yes, echt waar; een half uurtje is voldoende om vetweefsel te verbranden. Onderzoek toont zelfs aan dat Gritt tot 50% effectiever is dan een lage intensiteit training. “Ik heb geen tijd om te sporten”, is dus geen legitieme smoes meer!

via GIPHY

Hardlopen

Hardlopen is een van de populairste manieren om af te vallen. Dit komt doordat je tijdens het rennen veel verschillende spieren gebruikt, waardoor je veel calorieën verbrandt. De beste manier van hardlopen is op basis van interval. Wanneer je continue in hetzelfde tempo loopt wordt je lichaam simpelweg niet meer uitgedaagd. Des te meer je je lichaam op de proef stelt, des te meer je stofwisseling wordt verhoogd. TIP: Wanneer hardlopen niet jouw ding is kun je een interval training natuurlijk ook op een andere manier uitoefenen. Zoals tijdens het fitnessen of op een cardiomachine.

via GIPHY

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen