Eigenwijze moeders biechten op: ‘Ik was de haren van mijn kind niet’

Ouderschap Valéry de Voijs 24 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Vanaf het moment dat jij moeder wordt, lijkt de hele wereld zich met je te bemoeien. Van de goedbedoelde adviezen van je schoonmoeder tot aan strenge toespraken bij het consultatiebureau; je zult er vanaf je kraambed mee worden doodgegooid. Toch zijn er heel wat eigenwijze moeders die zich nergens iets van aantrekken en lekker hun eigen ding doen.

Wij bij Famme kennen heel wat van deze moeders en we hebben ondertussen heel wat eigenwijze dingen langs horen komen die zij doen. Waarschijnlijk een tikkeltje tegendraads en daarmee onpopulair bij het grote publiek, maar voor deze moeders werkt het. En ach; who are we to judge?

Eigenwijze moeders biechten op

Sommige bekentenissen van deze moeders zijn best herkenbaar, terwijl van andere confessions stiekem toch onze mond open viel. Komen ze:

Geen haren wassen

Anneke (32): “Ik was de haren van mijn kinderen niet. Mijn kids douchen om de dag en gaan één keer per week in bad. In het bad zit zoveel badschuim dat ik het onzin vind om hun haren nog eens met shampoo te wassen. Mijn jongens hebben korte haren en vinden het irritant als ik hun haren alleen al aanraak. Daarbij scheelt het weer een hoop plastic omdat ik geen shampoo flessen in huis haal.”

Niet speciaal

An (40): “De wereld draait niet om hun. Dat heb ik vroeger meegekregen van mijn ouders en dit geef ik nu mijn kinderen ook mee. Het is immers de realiteit: ze kunnen niet altijd alles voor elkaar krijgen. Willen ze iets bereiken in hun leven dan zullen ze daar hard voor moeten werken.”

Geen huiswerk

Ghislaine (49): “Ik heb drie kinderen. Bij mijn eerste zoon was het altijd een heel gevecht en hadden we iedere dag dezelfde discussie. Bij mijn dochters heb ik het losgelaten. Ik ga niet meer achter hun aanlopen en ze smeken of ze alsjeblieft hun huiswerk willen maken. Ze zijn oud en wijs genoeg en ze weten wat er van ze verwacht wordt.”

Ongelimiteerd schermtijd

Carmen (35): “Mijn kinderen mogen onbeperkt op hun iPad spelen. De meeste ouders verklaren mij voor gek, maar ik zie er eerlijk gezegd geen kwaad van in. Ze zijn stil en hebben lol: wat is het probleem?”

In bed slapen

Saskia (39): “Mijn zoon van acht jaar slaapt nog steeds tussen ons in. Ik weet dat hij ooit naar zijn eigen bed zal moeten, maar dat moment stellen we nog even uit. Hij slaapt beter bij ons en wij hebben er geen last van. Wel hebben we vorig jaar een groter bed aangeschaft.”

Noem het beestje bij de naam

Chloé (29): “Ik heb een hekel aan namen als ‘bips’ of ‘pielemuis’. Mijn kinderen noemen hun geslachtsdeel gewoon bij de correcte naam. Mijn dochter weet dat ze een vulva heeft, en mijn zoon noemt zijn geslachtsdeel zijn penis. Hoe jong ze ook zijn, waarom zouden we er andere namen voor verzinnen?”

Zonder jas naar buiten

Femke (36): “Ik laat mijn kinderen zonder jas naar buiten gaan. Ik geloof namelijk niet dat ze ziek kunnen worden van de kou en ik heb geen zin om telkens achter ze aan te rennen. Ze weten waar hun jas hangt en zijn oud genoeg om deze aan te trekken als ze het koud krijgen.”

‘Ik wil met Len dit kinderfeest vieren, maar hoe en in welke vorm?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme