4 x waarom elke vrouw sexy lingerie zou moeten dragen

Mind Sophie Nortier 2 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Als moeder vergeet je het soms even. Maar je bent toch echt ook vrouw. Sterker nog. Dat ben je eerst! Maar je moet soms hard je best doen om dat ook zo te blijven voelen. Één tip? Draag lingerie.

Ondergoed. Onderkleding. Onderbroek. Underwear. Alles in deze woorden wijst op het feit dat het vooral níet gezien mag worden. Maar de Fransen -wie anders- bedachten daar gewoon een fijne oplossing voor. Plak er een chique woord als lingerie op en je bent de schande en schaamte voorbij. Delete vermoeide moeder, enter sexy vrouw.

Sexy lingerie!

Het klinkt natuurlijk te belachelijk voor woorden, maar niks wat onze vrouwelijkheid zo kan onderstrepen als slechts een transparant of kanten stofje om onze heupen en borsten. In onze jonge, kinderloze jaren telden we er rustig een paar tientjes voor neer, maar tegenwoordig spitten ze vaak het onderdelf voor de meer comfortabele exemplaren. Klinkt bekend? Hierbij vier redenen waarom we meer zouden moeten investeren in lingerie. Sexy lingerie, that is.

1. Het is toegankelijk en betaalbaar

“Een goede BH is als een leuke man: hij moet mooi zijn, ondersteunend en je niet teleurstellen”, zo luidt een bekend gezegde. Mocht je vijfhonderd euro in de maand over hebben, dan kan het best lonen om dit eens uit te geven aan een buitengewoon mooi en luxe lingeriesetje.

Maar je hoeft niet per se te shoppen bij Victoria’s Secret, La Perla, La Fille D’o of Calvin Klein voor goede lingerie. Tegenwoordig vind je ook mooie goedkopere setjes bij winkels als H&M, &Other Stories, Love Stories Intimate of Hunkemoller zonder gelijk een gat in je portemonnee te slaan.

2. Het is sexy

Bij Bridget Jones liggen we te gieren van het lachen om zo’n grote huidkleurige onderbroek, maar in het echte leven stoppen we ‘m het liefst zo ver mogelijk achter in de kast. Want hoe gênant?!

Qua humor en comfort scoort-ie zeker, maar sexy? Na-ah. Lingerie geeft je een portie sex en zelfvertrouwen, zelfs wanneer je denkt het niet in huis te hebben. En dan straal je ook veel meer sex uit.

Goeie seks draait niet altijd om wat (hoe weinig) je aan hebt, maar vooral je attitude. Een zwart transparant stofje geeft je slechts de voorzet, maar jij zal ‘m moeten inkoppen. Dus haal die tijger in je naar boven, zet je klauwen in zijn rug en gaaaaan.

3. Het geeft zelfvertrouwen

Het idee dat jouw hubby he-le-maal los gaat bij het zien van jouw naakte lichaam in mooie lingerie, alleen dat idee is al een giga boost voor je zelfvertrouwen. Dat dat moment van pure bewondering en adoratie slechts één minuut duurt, nemen we dan maar voor lief.

Plus, we hebben al die yoga-en bootcampsessies toch niet voor niets gedaan afgelopen maanden? En hoe dat beter te etaleren dan in een mooi setje. Maak van je slaapkamer je eigen Victoria’s Secret Runway (En ‘doe’ een Doutzen Kroes).

4. Reminder: je bent naast moeder ook nog gewoon een vrouw

In het geval je dit dus vergeten was. En dat wil nog wel eens gebeuren in alle hectiek en alledaagse beslommeringen. Want hoe vaak doe jij nu echt dingen voor jezelf als mens en als vrouw? Als vriendin of vrouw van?

Onze eigen wensen en idealen moeten het toch vaak afleggen tegen koken, schoonmaken, werken en de kids in bed stoppen. Oh, we hebben ook nog een liefdesleven? En een seksleven? Vergeet dus niet dat je naast een fantastische moeder ook nog gewoon een prachtige vrouw bent.

Lingerie shoppen

Kant & Kleur

Groene kanten beugel bh, €32,99 via Hunkemöller.

Rode transparante BH, €50,- van Bluebella

Zonder beugel

Triangel BH met kant, €60 Love Stories Intimates

Zwart kanten BH €49,95, van Triumph

Zwart & Sexy

Zwart kanten body, €32,99 via Hinkemöller

Zwarte mesh beugel BH, €50,- van Bluebella.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen