Fenja (43): ‘Mijn kind werd bruut weggestuurd bij het modellenbureau’

Persoonlijk Valéry de Voijs 18 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Fenja’s dochter is erg fotogeniek en wordt vaak op straat aangesproken door scouts van modellenbureaus. Wanneer Fenja (43) een afspraak maakt bij de agency, wordt ze echter niet heel vriendelijk ontvangen. “Ze zijn kei- en keihard”, is haar conclusie.

“Zo’n twintig jaar geleden ben ik voor mijn studie naar België verhuisd. Daar, midden op de Groenplaats in Antwerpen, botste ik tegen Tim (45) en de rest is geschiedenis. We kochten een huis net buiten Antwerpen en kregen twee kinderen.”

Modellenbureaus wilden haar hebben

“Zowel mijn dochter van negen, als mijn zoon van zes, zijn prachtige kinderen. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, want mijn man en ik zijn niet uitzonderlijk knap. Toch springt onze dochter erbovenuit. Ze is echt een plaatje en krijgt veel complimentjes. Zelf heeft ze het helemaal niet door, maar ze krijgt heel veel bekijks. Jongens uit haar klas beginnen het ook door te krijgen. Er staan zelfs regelmatig jongens voor haar aan de deur om te vragen of ze buiten komt spelen.

Naast haar prachtige looks, is ze ook nog eens heel fotogeniek. Iedere foto die ik van haar neem, is uitzonderlijk mooi. Of ze nu net wakker is, of met een bord spaghetti voor de tv hangt, ze staat er altijd goed op. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Ik ben wel vaker aangesproken door scouts van modellenbureaus, maar ik had er nooit veel vertrouwen in. Daarnaast vond ik haar simpelweg veel te jong.

Tot ik laatst samen met mijn dochter door Brussel liep. We werden benaderd door een vrouw van een modellenbureau voor kinderen. Ze stelde zich netjes voor en benaderde ons met heel veel respect. Ik had er een goed gevoel bij en dit keer was ook mijn dochter nieuwsgierig. Ik besloot een afspraak te maken en samen met mijn dochter langs te gaan.

‘Maar die willen we niet’

De dag van onze afspraak, werd mijn man opgeroepen op zijn werk. Ik had geen tijd meer om een oppas te regelen, waardoor ik mijn zoon wel mee moest nemen naar de afspraak. Samen met mijn dochter en zoon meldde ik me aan bij de balie. Nog geen vijf minuten later werden we ontvangen door een casting agent. Ze keek enthousiast naar mijn dochter en daarna minachtend naar mijn zoon. ‘Maar die willen we niet’, zei ze meteen.

Ik stond perplex. Mijn zoon had helemaal niets met de afspraak te maken, hij was enkel mee omdat ik hem niet alleen thuis kon laten. ‘Moet ik hem soms buiten aan een boom binden?’, antwoordde ik. Ik was woedend. De vrouw gaf geen kik en wilde doorgaan met de inschrijving van mijn dochter.

‘Dan krijg je mijn dochter ook niet’, meldde ik haar. Ik heb mijn dochters’ jas gepakt en ben met haar naar de uitgang van het modellenbureau gelopen. De vrouw zag haar kans verkeken en probeerde het nog goed te praten. Ze hemelde mijn dochter op en wilde haar koste wat kost inschrijven. Die vrouw zag natuurlijk ook wel in dat ze een goudmijntje had laten lopen, maar ik was er helemaal klaar mee. Ze had het verpest bij me.

Wellicht dat ik in de toekomst nog eens met mijn dochter naar een modellenbureau ga, maar voorlopig heb ik nog een nare nasmaak van deze ervaring. Deze aanvaring bevestigt het beeld dat ik heb van deze bureaus. Het is een keiharde wereld en daar moet je tegen kunnen. ”

Tanyka’s (32) kinderen zijn model: ‘De eerste opdracht van Luna-Mae was voor Zara’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme