4x herkenbaar als je met je kinderen een lange fiets- of wandeltocht maakt

Kinderen Gina Koninkx 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Jij raapt het hele gezin bij elkaar op een zondag en trekt de stevige stappers uit het schoenenrek. Niks fijner dan met je kids de natuur intrekken en een lange fiets- of wandeltocht maken. Hoewel, daar denken je kinderen wel eens anders over. Als ze eenmaal genoeg bloemen en takken hebben gevonden zijn zij wel weer klaar om naar huis te gaan.

En dat terwijl de tocht pas nét is begonnen. Arghhh.

Een lange fiets- of wandeltocht met de kinderen

Onderzoek wijst uit dat kinderen een betere mentale gezondheid hebben als ze veel buiten zijn. Vooral lekker blijven doen die uitjes in de natuur. Zelfs als je weer eens één van deze dingen te horen krijgt.

1. Zijn we er al bijna?

Amper tien minuten onderweg kan je de eerste ‘zijn we er al bijna’-vraag verwachten. Met die kleine beentjes en fietsjes is de afstand voor heen natuurlijk ook een stuk groter. Zeker als over elk paaltje heen moet worden gesprongen, zijn ze stukken sneller uitgeput dan jij. Natuurlijk geef jij niet op en wacht je gerust nog 10 keer dezelfde vraag af eer je weer huiswaarts keert.

2. Ik moet plassen

Op de meest onhandige plekken van de route moet je kind (voor de zoveelste keer) plassen. Uiteraard nadat je thuis nog hebt gezegd dat ze nog even naar de wc moeten gaan, maar dat advies – uiteraard – naast zich hebben neergelegd. Eindstand? Jij staat weer met een kind in de bosjes dat nét niet over jouw schoenen heen plast.

3. Ik heb pijn van de fiets- of wandeltocht

Pijn aan de voeten van het lopen, pijn aan de knieën van het fietsen. Altijd is er wel wát. Negen van de tien keer is het natuurlijk een smoes om het uitje vroegtijdig af te breken, maar daar ga jij natuurlijk niet in mee.

4. We moeten naar huis, het regent!

Zelfs bij het meest minuscule druppeltje regen gilt je kind uit dat het begint te regenen en jullie maar snel terug naar huis moeten gaan. Niks daarvan, jij bent natuurlijk packed met regenponcho’s en paraplu’s.

Leren fietsen zonder zijwieltjes: onmisbare tips voor alle ouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme