Lise Steegmans
Lise Steegmans Nieuws 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Vrouw wil relatie met man en prikt gaatjes in condoom: zes maanden cel

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een “historische uitspraak” van een rechter plaatsgevonden. Daar is een Duitse vrouw veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf omdat ze gaatjes in het condoom van haar vriend had geprikt. Ze wilde hiermee zijn sperma ‘stelen’.

Liefde maakt blind en soms ook wanhopig, zoveel is duidelijk.

Gaatjes in condoom prikken

Terug naar het begin van vorig jaar, de wereld zat nog lockdown. De 39-jarige Melanie L. uit Bad Salzuflen leerde online de 42-jarige Florian S. uit Bielefeld kennen. Ze spraken meerdere keren af en hadden seks met elkaar. Maar, een vaste relatie zat er niet in. Althans, dat dacht Florian S.

Melanie L. dacht daar anders over. Zij werd toch verliefd en wilde Florian S. niet kwijt.

WhatsApp

Om die reden bedacht Melanie L. een gewiekst plan: ze prikte gaatjes in de condooms die op het nachttafeltje van Florian S. lagen. Ze hoopte zwanger te raken – wat trouwens niet lukte – en Florian S. te overtuigen om bij haar te blijven. Hij besefte wat er aan de hand was toen Melanie L. hem tijdens een ruzie via WhatsApp stuurde:  ‘Ach, ik heb gaten in je condooms geprikt, ik ben waarschijnlijk toch zwanger.’ De man diende een aanklacht in tegen haar.

Stealthing

In de rechtbank gaf Melanie L. alles toe. De rechter oordeelde dat dit een geval was van ’stealthing’, een Engelse term die ook van toepassing is wanneer een man het condoom tijdens de seks plots verwijdert zonder medeweten van de vrouw. Om die reden is Melanie L. beschuldigd van seksueel misbruik en is ze schuldig bevonden: ze kreeg een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd.

Historische uitspraak

De rechter had het over een “historische uitspraak” en benadrukte dat ’stealthing’ dus ook door een vrouw kan gebeuren. “De condooms waren niet bruikbaar zonder dat hij dat wist. Hier betekent ’nee’ ook ’nee’.”

Opmerkelijk detail nog: volgens de Duitse krant Bild hebben de twee het bijgelegd en spreken ze ondertussen weer af. Of ze ook tot de daad overgaan en of dat met of zonder condoom is, is niet bekend.

Dana (27): ‘Ik keek zelfs in de prullenbakken of ik een condoom zag’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme