Gaatjes prikken van je kind doe je het best bij een tattooshop (en cool dat het is)

Gezondheid Muriel Oonincx 12 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Gaatjes prikken in je oren doe je een stuk hygiënischer en veiliger dan bij de juwelier, aldus een tatoeëerder die de jongste klantjes in zijn tattooshop ontvangt. En de kinderen? Die vinden het geweldig.

Bijna 30(!) jaar geleden liet ik gaatjes prikken in mijn oren door de plaatselijke juwelier. Van die zweerknopjes. Met een gaatjespistool gingen ze erin. Het ging goed, nou ja het ging ok, want rood en dik werden ze wel. Er ging ook een verhaal of wat rond dat je met een kurk en een naald ook heel goed die felbegeerde gaatjes kon scoren. Bbbrrr, maar nee dank je.

Extra gaatjes prikken

De laatste tijd twijfel ik enorm om nog een of meerdere gaatjes in mijn oren te laten zetten. Aan de ene kant denk ik; ‘Ben ik daar inmiddels niet een beetje oud voor?’ Aan de andere kant; ‘Waarom ook niet?’? Yolo!

En nu lees ik over een Amerikaanse tatoeëerder Brian Keith Thompson, eigenaar van een Tattooshop in Los Angeles, die op de bres springt voor het piercen van oren bij kinderen als beter en gezonder alternatief voor de juwelier.

Op de Instagram pagina van Thompson vinden we tientallen schattige foto’s van jonge meisjes die in de stoel bij de volgepiercte en getatoeëerde Brian hun gaatjes prikken in de oren. Dit gebeurt met een naald en werkt met goede sterilisatie. De zogenaamde schietpistolen die knopjes met grof geweld in de oren schieten zijn lang niet zo hygiënisch omdat het pistool niet goed gereinigd kan worden, aldus Thompson.

De – veelal – dametjes liggen er relaxed bij en het is een schattig tafereel om de stoere (maar duidelijke lieve) tatoeëerder Brian op de foto te zien met zijn klantjes.

Eigenlijk klinkt het ook heel logisch om elke vorm van een gaatje in je lichaam te laten maken, zo veilig en schoon mogelijk te laten doen. Piercings op andere plekken op het lichaam worden bijna altijd bij piercing en/of tattooshops gezet. Toch loop ik zelf niet zo gemakkelijk een tattooshop binnen. Geheel onterecht, maar op een of andere manier vind ik het iets spannends hebben en komt een juwelier me heel schoon en kundig over. En een tattooshop wat groezeliger. Terwijl tatoeëren natuurlijk ontzettend schoon en hygiënisch moet gebeuren.

Thompson benadrukt dat niet elke tattooshop kinderen zal willen behandelen. Dus doe vooral goed onderzoek en bel van te voren een aantal shops op en win informatie in. Ik denk in ieder geval dat ik het gewoon ga doen en me deze week ergens in Amsterdam bij een tattooshop meld voor een derde gaatje…

Hoe jong vind jij het verantwoord om gaatjes te laten prikken bij je kind? Deze celeb was er vroeg bij bij haar baby.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram Body Electric Tattoo

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme