Dit is de betekenis van geboortebloemen en wat ze zeggen over het karakter van je kind

Kinderen Laurien Bleeker 8 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Bij elke maand van het jaar hoort een geboortebloem. Elk kind heeft dus een specifieke geboortebloem die bij zijn of haar geboortemaand past. En die bloemen hebben allemaal een andere betekenis. Zo zegt elke geboortebloem iets over het karakter van je kind. Natuurlijk kan je ook meteen even opzoeken of jouw karaktereigenschappen passen bij de betekenis van je geboortebloem.

Sommige ouders maken zetten de geboortebloem van hun pasgeboren baby op het geboortekaartje. Anderen gaan voor een tatoeage met de geboortebloem van hun kind. Weet je de bloem van een pasgeboren baby uit je omgeving? Dan kan je bijvoorbeeld een gedroogd exemplaar ingelijst cadeau geven aan de kersverse ouders. Super origineel!

Dit is de betekenis van geboortebloemen per maand

Bekijk hieronder welke geboortebloem past bij de geboortedatum van je kind. Je kijkt daarbij naar de maand waarin je baby geboren is. Elke geboortebloem passend bij de maand waarin je baby geboren is, heeft een speciale betekenis. Bovendien zeggen ze iets over het karakter van je kind. Dit is de betekenis per geboortebloem.

Geboortebloem van januari is anjer en sneeuwklokje

Baby’s geboren in januari hebben de mooie anjer en het lieve sneeuwvlokje als geboortebloem. Twee bloemen die groeien in de wintermaand. De algemene betekenis van de anjer is liefde en loyaliteit, het sneeuwvlokje staat voor nieuw en hoop.

Geboortebloem van februari is iris en viooltje

Voor februari zijn de iris en het viooltje de geboortebloemen. Zij staan voor nederigheid, trouw en spirituele wijsheid (viooltjes) en wijsheid, hoop en welsprekendheid (iris). Kinderen uit februari hebben als karaktereigenschappen eerlijkheid en wijsheid.

Geboortebloem van maart is narcis

De narcis van maart staat voor hergeboorte (het wordt immers lente), voorspoed, geluk en trots. Wat betreft karaktereigenschappen zie je dat terug in blije kinderen die optimistisch en vrolijk in het leven staan.

Geboortebloem van april is madelief en pronkerwt

Het mooie madeliefje en de pronkerwt (lathyrus) zijn de geboortebloemen van de maand april. Madeliefjes schijnen de oudste bloemen op aarde te zijn! Ze staan voor loyaliteit en onschuld. Lathyrus staat symbool voor zachtaardigheid en vriendschap.

Geboortebloem van mei is lelietje-van-dalen en meidoornbloesem

Lelietje-van-dalen en meidoornbloesem zijn de bloemen van baby’s die in mei geboren zijn. Het zijn beide delicate bloemetjes die staan voor zuiverheid, liefde, moederschap, bloei en vruchtbaarheid.

Geboortebloem van juni is roos en kamperfoelie

De roos is natuurlijk de bloem van de liefde. Verder staat de prachtige bloem voor toewijding en eer. Kamperfoelie staat dan weer symbool voor betrouwbaarheid en verbondenheid in de liefde.

Geboortebloem van juli is waterlelie en ridderspoor

Weer twee mooie geboortebloemen die horen bij de maand juli. Waterlelie heeft als betekenis puurheid en het vinden van vrede en balans. Positiviteit is de betekenis van ridderspoor, ook wel delphinium genoemd. Vriendelijke kinderen dus, die juli-kids.

Geboortebloem van augustus is klaproos en de gladiool

De delicate klaproos symboliseert verbeelding en de gladiool, wat juist een sterke stevige bloem is, staat voor eerlijkheid en een sterk karakter, gulheid en integriteit.

Geboortebloem van september is aster en de dagbloem

De geboortebloemen van september zijn de aster en de dagbloem. Die staan voor liefde, wijsheid, vertrouwen en onschuldigheid. Mooie eigenschappen voor september-kinderen. Vaak hebben deze kinderen een open karakter.

Geboortebloem van oktober is goudsbloem en cosmea (cosmos)

Goudsbloem, ook wel calendula, heeft als betekenis creativiteit, welvaart en bescheidenheid. Kinderen met deze geboortebloemen zijn vaak gedreven en soms ietwat koppig.

Geboortebloem van november is chrysant

Vriendschap, eerlijkheid, wijsheid: allemaal betekenissen van de chrysant van november. Dat uit zich in energieke kinderen die vol in het leven staan.

Geboortebloem van december is hulst en kerstster

Familie is belangrijk voor kinderen met de geboortebloemen van december, de hulst en de kerstster. Ook staan ze voor geluk, vrede, vrolijkheid en vruchtbaarheid.

Geboortebloem per maand; welke geboortebloem heeft jouw kind?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme