Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen tijd voor de sportschool? Krijg het droomlijf terwijl je tv kijkt – Famme

Nouja, droomlijf. Je begrijpt ook wel dat er voor een killerbody wel wat meer nodig is dan een paar oefeningen. Maar met deze work-out kun jij je toch nuttig maken tijdens het Netflix bingen.

Doe elke dag een lichte work-out terwijl je tv kijkt en krijg dat lichaam waar je van droomt…

Lichte work-out

Geen zweethoofd, wel een verhoogde hartslag:

Ruim op terwijl je tv kijkt

Er ligt vast nog wel wat verdwaald speelgoed van je kids in de woonkamer en wanneer dat opgeruimd is ga je de boekenkast ordenen op kleur terwijl je je favoriete show op tv kijkt.

Verplaats je work-out gear naar de tv

Liggen die dumbells stof te vangen op zolder? Zet ze in de buurt van de tv, want op die manier ben je eerder geneigd een sessie te starten.

Maak een work-out route in je woonkamer

Dit kan alleen wanneer je een grote woonkamer hebt. Bedenk een route waarbij je bijvoorbeeld begint met touwtje springen, daarna overgaat naar gewichten, vervolgens je cardio doet op een steps bankje en eindigt met squats. Terwijl je Game of Thrones kijkt, werk je deze route netjes af.

Doe push-ups tijdens de reclame

Mc.Dreamy een break, jij even vol gas! Tel hoeveel push-ups je tijdens het reclameblok kunt doen en train jezelf om hier sneller en beter in te worden.

Doe lunges voor de tv

Doe ze op de plaats of al lopend door je woonkamer terwijl je tv kijkt.

Loop op de plaats

Hier heb je geen tools of apparatuur voor nodig en bezorgt je ook geen spierpijn. Gewoon lopen op de plaats en rusten tijdens de reclame.

Kijk hoeveel squats je kunt doen per uitzending

Een programma van een half uur of drie kwartier leent zich uitstekend voor het doen van squats voor de tv. Tel het aantal squats en kijk hoe lang je het volhoudt.

Sit-ups op de bank

Hiervoor hoef je niet eens van de bank af te komen! Tijdens het tv kijken train je je buikspieren door sit-ups op de bank in series van 20 te doen.

Kijk naar work-out programma’s en doe mee

Wanneer je een smart-tv hebt zoek je work-out videos op Youtube en doe je mee. Geen smart-tv? Kijk dan of er een work-out channel in je zenderpakket zit of sluit je laptop aan op je tv met een kabeltje en doe big-screen mee.

Varieer in je work-out routine

Je wilt toch ook niet elke dag hetzelfde programma kijken? Door gevarieerd tv te kijken amuseer je jezelf. Zo is het ook met je work-out routine. Verandering van spijs doet eten, zeg maar. Gooi je oefeningen in de mix en zo houd je het sporten leuk en langer vol.

 

8 redenen om vandaag nog te gaan zwemmen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme