Van een vliegtuig tot een pretpark: op deze 5 gekke plekken zijn vrouwen bevallen

Bevallen Julia van Buuren 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Het is een speciaal moment wanneer je je kindje op de wereld zet. Maar waar dit gebeurt, verschilt per vrouw. Hoewel thuis en in het ziekenhuis bevallen comfortabel zijn, is dit niet voor iedere vrouw de plek waar zij bevalt.

Je hebt het helaas niet in de hand wanneer je kindje geboren wordt. Dit zijn vijf gekke plekken waar vrouwen zijn bevallen.

5 gekke plekken

Op deze vijf plekken bevielen vrouwen onverwachts.

1. Een tankstation

Afgelopen week is er een baby bij een tankstation in Zeeland geboren. De ouders redden het net niet om de bevalling in het ziekenhuis voort te laten zetten, tijdens de noodstop werd de baby namelijk al in de auto geboren. De bevalling is gelukkig goed gegaan en de baby is gezond ter wereld gekomen. Moeder en kind zijn later naar het ziekenhuis gebracht.

2. Een rontonde

Ook in de Achterhoek is een baby in de auto geboren, maar dan vlakbij een rontonde. Deze vrouw was eveneens onderweg naar het ziekenhuis toen bleek dat de wachten niet op zich liet wachten. De politie en de ambulance waren aanwezig om er zeker van te zijn dat alles voorspoedig verliep.

3. Het vliegtuig

Zelfs in de lucht worden baby’s geboren. Vorige jaar meldde KLM dat er aan boord een baby ter wereld was gekomen. Dit gebeurde tijdens een vlucht van Lagos naar Schiphol. Door de bevalling week het vliegtuig uit naar Barcelona, waar moeder en kind door de Spaanse hulpdiensten werden opgevangen.

4. Een fastfoodrestaurant

In Amerika is een baby geboren in een fastfoodrestaurant in Texas. De zwangere vrouw wilde snel nog even plassen in het restaurant, voordat ze bij het ziekenhuis aan zou komen. Maar de baby was ongeduldig en kwam in het restaurant ter wereld. Na de geboorte zijn moeder en baby naar het ziekenhuis gebracht. “Op het geboortebewijs staat ‘Geboren in Chick-fil-A”, vertelt de vader grappend op Facebook.

5. Een pretpark

En zelfs in een pretpark is het mogelijk om te bevallen. Dit overkwam een zwangere vrouw toen zij in pretpark Slagharen was. Omdat ze pas drie weken later was uitgerekend, had ze nog niet verwacht te bevallen. De bevalling verliep gelukkig voorspoedig. Deze gebeurtenis levert de familie niet alleen een baby op maar ook een bijzonder verhaal om te vertellen of feestjes.

Kalm en rustig bevallen: met deze methodes lukt het je vast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen