Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 3 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Svenja (33): ‘Een voorbijganger trok mijn baby uit de kinderwagen’ 

Svenja (33) is nog maar drie weken geleden bevallen wanneer ze de schrik van haar leven krijgt. Haar baby wordt namelijk door een voorbijganger uit de kinderwagen getrokken. 

“Ik ben niet alleen boos op deze voorbijganger, maar ook heel boos op mezelf” laat de kersverse moeder aan Famme weten.

Een blokje om met de pasgeboren baby

Vorige maand ben ik trotse moeder geworden van mijn zoontje. Ondanks ik ingeleid moest worden met 37 weken, is de bevalling onwijs goed gegaan. Gelukkig voelde ik me fysiek en mentaal al meteen de oude en had ik eigenlijk nergens last van. 

De eerste week deden we het nog rustig aan. Ik liep kleine stukjes door het huis en verwelkomde familie. Ik was heel trots op mijn baby en liet hem dan ook graag zien aan mijn familie en schoonfamilie. Al onze familieleden gedroegen zich allemaal heel respectvol. Niemand probeerde de baby aan te raken of vast te houden. 

Blokje om

Die week erop ging ik voor het eerst met mijn man een blokje om. We waren de straat nog niet uit of we hadden al meteen veel aanspraak. Mensen zagen twee onwijs trotse en stralende ouders met een mega grote kinderwagen voorbij komen; dat wekt natuurlijk wel een glimlach op. Veel mensen kwamen dan ook even in de kinderwagen kijken of maakten enthousiast complimentjes.

Een paar dagen later ging ik zonder mijn man op pad. Samen met mijn zoontje liep ik het park in. Halverwege mijn wandeling kwam er een vrouw voorbij. Ze zag er heel ‘normaal’ uit en maakte geen gekke indruk op mij. Ze kwam heel enthousiast naar de kinderwagen en vertelde dat ze gek was op kinderen. We kletsten een beetje en ze vertelde me over haar dochter en kleinkinderen. Ook vertelde ze een bijzonder verhaal. Haar man woonde namelijk in het buitenland en had 30 jaar geleden haar dochter willen ontvoeren. Ik vond het een apart verhaal maar uit beleefdheid bleef ik staan luisteren. 

Een voorbijganger wilde weglopen met mijn baby 

Ook stelde de vrouw een paar bemoeizuchtige vragen. ‘Hij is zo klein, hij is zeker prematuur hé?’ En toen hij onrustig met zijn beetjes ging trappen zei ze: ‘Je geeft hem denk ik geen borstvoeding hé? Want ik zie dat hij heel veel krampjes heeft’ en over zijn geboortevlekje op zijn voorhoofd zei ze: ‘Je moet wel goed zijn nagels knippen want hij heeft zichzelf al open gekrabd’. 

Een seconde later zat ze met haar handen in de kinderwagen en trok ze mijn baby eruit. Ze hield hem vast en deed net alsof ze met hem weg wilde lopen. ‘Jij gaat met mij mee’, zei ze lachend. Ik was in shock en reageerde pas na een paar seconden. Toen ik eenmaal kon bewegen heb ik mijn zoontje meteen uit haar handen getrokken. ‘Ben je helemaal gek?’, heb ik nog geroepen en ik ben snel weggelopen. 

Ik heb meteen mijn man en mijn moeder gebeld. Ik was compleet overstuur. Ik was niet alleen boos op deze vrouw, maar ook boos op mezelf. Van nature heb ik namelijk een people pleasend karakter. Ik ben een echte people pleaser en vind het moeilijk om mijn grenzen aan te geven. Voor mijn gevoel is het dan ook mijn eigen fout dat dit heeft kunnen gebeuren. Het is nu een aantal weken geleden maar ik blijf de gebeurtenis dagelijks in mijn hoofd afspelen. Telkens als ik aan de vrouw denk, word ik opnieuw verdrietig.”

Roxanne (34): ‘Mijn kind (6) zit soms nog in de kinderwagen’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme