Geld besparen op kinderkleding? Met deze 8 tips lukt jou dat ook

Kinderen Laurien Bleeker 7 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Het leven wordt duurder en dat merken we nu al in onze portemonnee. Met een, twee, drie of meer kinderen is het slim om wat zuiniger te gaan leven. Geld besparen op kinderkleding is heel simpel en leuk om te doen.

Het is bijna een spelletje (met jezelf) om je kids er zo leuk mogelijk uit te laten zien in kleding waar je een schijntje van de prijs voor hebt betaald, nietwaar? Zo shop je goedkope, hippe kinderkleding en houd je geld over voor andere dingen.

Geld besparen op kinderkleding doe je zo

Het is makkelijk om te doen en nog leuk ook, vinden wij: parels van kinderkleding vinden voor de kleinste prijzen. Met deze acht tips lukt jou dat ook.

1. Plaatselijke vintage marktjes

Houd Facebookpagina’s en Insta accounts van hippe moms van het schoolplein in de gaten, want die weten waar je moet zijn. Plaatselijke vintage marktjes zullen daar gedeeld worden en dat is precies de plek waar je wilt zijn om geld te besparen op kinderkleding. Zorg dat je vroeg bent, dan hangen de parels er nog. Zo shop je voor de kleinste prijzen de mooiste vintage kinderkleding bij elkaar.

2. Kledingruil met vriendinnen

Hebben jij en je vriendinnen kinderen van dezelfde leeftijd? Stel dan eens een kledingruil voor. Waar de een op uitgekeken is, vindt de ander helemaal geweldig. Zo ben je nog duurzaam bezig ook, want kleding krijgt een tweede of misschien wel derde leven. Meteen een goed excuus om weer even bij elkaar te komen met een wijntje of twee. Ruilen maar! 

3. Marktplaats en Vinted afstruinen

Babykleding wordt vaak maar een paar keer gedragen en is daardoor vaak nog erg mooi. Ook kinderkleding kan meestal nog wel een ronde mee. Mooie items voor lage prijzen vind je op Marktplaats en Vinted. Hier kan je dus goed geld besparen op kinderkleding. Tip: zet een melding aan van je favoriete merken, dan ben je er als eerste bij als er kinderkleding van jouw lievelingsmerk online gezet wordt.

4. Oudere collecties shoppen

Koop niet meteen de nieuwste collecties, maar wacht even met shoppen. Vaak liggen de zomercollecties al in januari in de winkels en gaan ze rond de zomer alweer in de sale. Dan kan je dus gemakkelijk nog een paar goede zomeritems kopen voor soms wel de helft van de prijs.

5. Goede basics = geld besparen op kinderkleding

Een goede basic collectie gaat lang mee, helemaal als je de basis items iets groter koopt. Dan kan je kindje het net wat langer aan en deze basics vul je aan met een paar trend items. Zo kan je eindeloos combineren voor niet al te veel geld. 

6. Shop dezelfde stijl en maak setjes

Koop je alle kinderkleding in dezelfde stijl en tinten, dan past alles bij elkaar en kan je vele setjes maken. Meer dan een paar belangrijke stuks heb je dan niet nodig. Denk aan een goede jeans, twee leggings, een paar shirts en twee truien. Eventueel een jurkje en rok, een of twee jasjes en twee paar schoenen: sneakers en boots. Eindeloos combineren!

7. Ga voor duurzamere merken

Bij geld besparen op kinderkleding denk je misschien niet aan juist dure kleding kopen. Want duurzaam betekent vaak ook duurder. Maar deze kleding is wel eerlijk gemaakt én kwalitatief een stuk beter dan kinderkleding van de grote ketens. Je merkt dat uiteindelijk dus ook in je portemonnee.

8. Merkkleding doorverkopen

Kinderkleding van merken verkoop je vaak weer goed door. Ten eerste omdat het mooi blijft, ook na heel vaak wassen. Ten tweede omdat het vaak gewilde merken en items zijn. En ten derde omdat veel moeders het een sport vinden om mooie tweedehands kinderkleding te vinden voor kleine prijzen.

Heb je een groot gezin? Met deze tips weet je geld te besparen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme