In deze 20 landen zijn kinderen het gelukkigst en ook wij scoren enorm hoog

Kinderen Gina Koninkx 20 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

UNICEF heeft een lijst opgesteld van de twintig landen waar kinderen het gelukkigst zijn. Het zal je niet verbazen dat praktisch heel Scandinavië hoog scoort en dat ook wij meedoen met de top. Is toch heerlijk om te weten dat onze kids opgroeien in een land waar ze zich gelukkig voelen.

20. Hongarije

Hongarije eindigde als nummer twintig op de lijst en dat vinden we eigenlijk nog best verrassend. Toch moet het land nog enorme stappen maken op het gebied van onderwijs en ongelijkheid tussen arm en rijk.

19. Spanje

Lekker weer is dus geen reden voor een gelukkig leven. Doordat de economie de laatste jaren in een neerwaartse spiraal is beland lijkt de geluksfactor te zijn gedaald. Spanje moet het helaas doen met de negentiende plek.

18. Oostenrijk

Niet iedereen in Oostenrijk geeft het leven een hoog cijfer. Sterker nog, vooral mensen in de grote stad lijken niet helemaal happy te zijn en dat heeft zo z’n effect op de kinderen.

17. Canada

Canada is één van de weinige landen buiten Europa die in de top twintig staat. Toch scoren ze nog niet mega hoog want de ongelijkheid in het land is absoluut nog een probleem.

16. Groot-Brittannië

Groot-Brittannië moet eigenlijk op alle vlakken nog vooruitgang boeken. De dingen zijn goed geregeld, máár het kan allemaal nog veel beter.

15. Portugal

Portugal scoort op alle onderdelen gemiddeld hoog en dat zorgt er voor dat ze op de vijftiende plek eindigen.

14. Tsjechië

In Tsjechië is het leven goedkoop en dat draagt in dit geval bij aan de geluksfactor. Daarnaast zijn ouders hier goed in het combineren van hun werkende leven en hun gezinsleven.

13. Frankrijk

In Frankrijk groeien de kinderen ook op in een land met veel vrijheden en dat vinden ze fijn. Ze worden zeer beschaafd opgevoed en dat heeft zo z’n effect op de maatschappij; gelukkige kids die lief zijn voor elkaar.

12. Slovenië

Dit land had je misschien niet op de lijst verwacht maar in Slovenië heerst een cultuur van zelfverzekerdheid. Dat zit er blijkbaar al vroeg in bij kinderen.

11. Denemarken

In Denemarken hebben de mensen het financieel goed voor elkaar. Daarnaast brengen ouders veel tijd met hun kids door in de natuur. En er is eigenlijk niks waar kinderen blijer van worden dan tijd doorbrengen met hun ouders.

10. Ierland

In Ierland blijken kinderen een enorm goede band te hebben met hun ouders. Daarin kunnen zij een voorbeeld zijn voor veel andere landen.

9. België

De inwoners van België scoren überhaupt enorm hoog op het gebied van geluk. Dit geld ook voor de kinderen in het land. Vooral omdat het gezinsleven in het land zo hoog scoort.

8. Zwitserland

Zwitserland is het het rijkste land van Europa. Kinderen hier worden op hoog niveau opgeleid en dan hebben we het nog niet eens over de natuur die het land rijk is. Die frisse lucht kan niet anders dan goed zijn voor je mind.

7. Luxemburg

Luxemburg is het op één na rijkste land ter wereld. Nou willen we niet zeggen dat geld gelukkig maakt, maar het draagt wel bij aan goede leefomstandigheden.

6. Duitsland

Kinderen in Duitsland ervaren een enorme vrijheid in het land en dat is één van de voornaamste dingen die ze gelukkig maakt. Daarnaast is het zorgsysteem goed geregeld en zowel het onderwijs als de kinderopvang scoren hoog.

5. Zweden

Zweden heeft een waanzinnig goed onderwijssysteem (niet voor niks wordt dat door veel landen gekopiëerd). Daarnaast krijgen ouders van kinderen enorm lang verlof zodat ze veel tijd met hun kleintjes kunnen doorbrengen. Ook dat draagt bij aan de geluksfactor van Zweedse kinderen.

4. Finland

We hadden eigenlijk verwacht dat Finland op nummer één zou staan omdat ze eerder al werden benoemd tot het gelukkigste land ter wereld. In Finland is er gelijkheid tussen mannen en vrouwen en daar worden ook de kinderen mee opgevoed. Daarnaast is zo’n beetje alles perfect geregeld in dit land.

3. IJsland

IJsland scoorde nagenoeg het hoogste van alle landen wat betreft het GDP (Gross Domestic Product). In IJsland worden kinderen met veel liefde opgevoed en leren ze hoe ze moeten functioneren in de maatschappij.

2. Noorwegen

Noorwegen scoort vooral hoog op het gebied van wonen. Daarnaast voelen kinderen zich veilig in het land, zijn ze netjes opgevoed en worden ze goed geschoold.

1. Nederland

Oh yeah! Wij staan gewoon op nummer 1. Op alle onderdelen scoren wij gemiddeld het hoogst waardoor wij bovenaan de lijst zijn geëindigd. Niet alleen het onderwijssysteem is top, ook ervaren onze kinderen weinig stress, voelen ze zich veilig en zijn ze netjes opgevoed.

Weet je wat helpt om gelukkiger te worden? Elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mom.me

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme