Jongen of meisje? 10x manieren om jouw gender reveal party te vieren

Gender reveal en babyshower Demi de Boer 17 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen als je zwanger bent, een gender reveal party. Naast dat een feestje sowieso altijd erg gezellig is, is het ook een bijzonder moment om samen met je familie en vrienden achter het geslacht van je baby te komen.

Je kunt natuurlijk gewoon een kaartje of appje sturen met het geslacht, maar hoe leuk is het om er gewoon een klein (of groot) feest van te maken met vrienden en familie.

Ideeën voor een gender reveal party

Er zijn verschillende manieren om het geslacht van je baby bekend te maken, wij hebben een aantal leuke ideeën voor een gender reveal party je op een rij gezet.

1. Ballon met confetti

Benodigdheden: een grote ballon en gekleurde confetti. Er zijn bedrijven die deze ballonnen kant-en-klaar leveren, maar je kunt ze ook zelf in elkaar zetten. Op de gender reveal party prik je de ballon vervolgens, met als gevolg: neerdalende blauwe of roze confetti!

2. Ballonnenbord

Een andere variant met ballonnen is een groot bord, met daarop zwarte ballonnen geplakt. Dit bord kun je maken van bijvoorbeeld karton. In een van de ballonnen zit de confetti, maar de ouders weten natuurlijk niet in welke ballon. Er kan nu om de beurt een ballon kapot geprikt worden. Zo blijft het nog even spannend op welk moment je achter het geslacht komt.

3. Confettikanon

Dit is een van de meest gebruikte ideeën voor een gender reveal, en mag dus zeker niet ontbreken in dit rijtje. De ouders kunnen zelf het confettikanon afschieten, maar het is ook leuk als naaste vrienden of familie dit doen. Zo kunnen de ouders volledig focussen op het geslacht en de blijdschap.

 

View this post on Instagram

 
A post shared by Gender Reveal Webshop (@genderreveal.nl)

4. Spelletje met verf

Dit is alleen een goed idee als jouw familie en vrienden het niet erg vinden om vies te worden. Laat iedereen een wit shirt aantrekken en geef ze een paar verfballonnen. Na het startsein mag iedereen elkaar bekogelen en komen jullie op een speelse manier achter het geslacht van jullie baby. Als jullie niet vies willen worden, kan er ook een groot wit doek opgehangen worden.

5. Rookfakkel

Een rookfakkel is een leuke variant op de confetti, daarnaast ziet het er vaak net wat spectaculairder uit op Instagram. Je kunt het rookkanon zelf vasthouden maar je kunt het ook ergens neerzetten. En voor je het weet is de hele tuin één grote roze of blauw wolk!

6. Een taart

Smullen maar! Een taart is niet alleen een leuke manier om achter het geslacht van je baby te komen, maar het is ook nog eens heel lekker. Je kunt mooie en lekkere taarten laten maken voor de perfecte gender reveal. Als je hem aansnijdt zie je vanbinnen een roze of blauwe kleur en kun je het geslacht direct vieren met een lekker stukje taart.

 

View this post on Instagram

 
A post shared by 𝑻𝒂𝒂𝒓𝒕𝒆𝒏 / 𝑨𝒏𝒕𝒘𝒆𝒓𝒑𝒆𝒏 (@billycake2020)

7. Een badbom

Zet een grote bak met water neer en laat er een bruisbal in vallen. Nu is het wachten tot de bruisbal oplost en de kleur tevoorschijn komt. Spannend!

8. Een piñata

Heb je al een kind of vind jij het stiekem gewoon zelf ook erg leuk om er even op los te meppen, dan is een piñata perfect voor jouw gender reveal party. Laat de piñata volstoppen met confetti en lekkere snoepjes voor de kinderen.

9. Doos met ballonnen

Laat een grote doos met blauwe of roze ballonnen vullen. Je kunt deze doos ophangen, waarbij je de doos aan de onderkant moet optrekken. Een andere optie is om de ballonnen te vullen met helium, dan kun je de doos neerzetten en aan de bovenkant openmaken.

 

View this post on Instagram

 
A post shared by Gender Reveal Webshop (@genderreveal.nl)

10. Een kraskaart

Wonen je familie en vrienden te ver weg, maar wil je hen toch op een leuke manier verrassen? Dan is het een leuk idee om een kraskaart op te sturen. Laat ze een gedeelte van de kaart wegkrassen, voordat ze het geslacht kunnen zien. Zo blijft het toch nog een speciaal moment.

Een gender reveal party zonder visite: 7 ideeën om het toch speciaal te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme