Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kinderen 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze handige hack verspil jij geen ingevroren borstvoeding meer

Iedereen die borstvoeding geeft weet dat moedermelk ongeveer nog kostbaarder is dan goud. ‘Don’t cry over spoiled milk, unless it’s breastmilk’, is dan ook een populaire quote op social media. Gelukkig worden er op social media ook genoeg handige tips gedeeld. Bijvoorbeeld om het verspillen van ingevroren borstvoeding te voorkomen.

Er zullen weinig vrouwen zijn die kolven als hobby hebben, nou ja, behalve misschien de moeder van de vierling waar we eerder over schreven. Dus als je dan na een half uur, of langer, kolven eindelijk wat milliliters bij elkaar hebt gepompt, wil je het liefst dat ook echt iedere druppel uiteindelijk naar je baby gaat.

Ingevroren borstvoeding

Dat is alleen niet altijd even makkelijk. Veel moeders vriezen namelijk hun borstvoeding in zodat het langer houdbaar is. Dit kan bijvoorbeeld in super handige zakjes die daar speciaal voor gemaakt zijn. Tot zo ver geen probleem.

Dat probleem komt namelijk pas als je die borstvoeding wilt gaan gebruiken. Je zal namelijk niet de eerste zijn die zo’n tot de nok toe gevuld zakje ontdooit terwijl je baby maar de helft ervan drinkt. En eenmaal ontdooit en verwarmd kun je de melk niet nogmaals verwarmen.

Het resultaat: alles wat je baby niet heeft opgedronken kun je weggooien. Of niet? Want deze vrouw deelt een super handige hack om te voorkomen dat jij ingevroren borstvoeding verspilt.

Met de deegroller

De truc is eigenlijk om het deel van de melk dat je niet nodig hebt bevroren te laten. Deze vrouw doet dat door de melk in het zakje kapot te slaan met een deegroller. Zo kan ze vervolgens een deel van de melk, terwijl het nog bevroren is, uit het zakje peuteren. En de rest kan dan gewoon weer terug de vriezer in! Dus nu hoef jij nooit meer je vloeibare goud door het afvoerputje te spoelen. Graag gedaan.

5x fabels over het geven van borstvoeding aan een peuter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme