Deze moeder geeft haar vierling volledige borstvoeding

Kinderen Lisa van den Akker 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Borstvoeding geven is iets dat veel vrouwen graag willen, maar makkelijk is het lang niet altijd. Iedere moeder die borstvoeding heeft gegeven weet namelijk dat het gepaard kan gaan met de nodige hobbels en ongemakken. Toch kom je met doorzettingsvermogen vaak een heel eind. Zo bewijst ook deze moeder, die vastberaden is om borstvoeding te geven aan niet één, maar vier baby’s.

Lena Young is moeder van maar liefst negen (!) kinderen, waaronder een tweeling, en de bijna drie maanden oude vierling. Haar leven als huismoeder deelt ze met de rest van de wereld via haar Instagram-account waarop ze ondertussen een groot aantal volgers heeft verzameld. Lena is eerlijk over het moederschap en deelt de mooie, maar ook de moeilijke momenten.

Borstvoeding voor een vierling

Eind december vorig jaar wordt de vierling van Lena geboren na een zwangerschap van iets minder dan dertig weken. Behoorlijk prematuur dus. Zelfs terwijl de vierling nog in het ziekenhuis verbleef lukte het Lena om ze te voeden door middel van borstvoeding. Dit deed ze door te kolven en deels live te voeden. Door die combinatie lukte het haar om ze volledig borstvoeding te geven. Je ziet hoe Lena dagelijks haar gekolfde melk naar het ziekenhuis brengt, en hoe de vierling steeds groter en sterker wordt.

Dat borstvoeding belangrijk is voor de moeder is duidelijk, op haar account zijn dan ook veel foto’s en filmpjes te vinden waarop Lena aan het kolven of voeden is. Maar ook haar melkvoorraad is een populair onderwerp op haar feed. Zo laat ze zien hoe het hele aanrecht vol ligt met gekolfde melk voor haar vier baby’s.

Middelvinger

Na ongeveer vijf weken mag de vierling mee naar huis, waar Lena gewoon verder gaat met het geven van borstvoeding. Iets waar ze erg trots op is. In haar laatste video steekt ze dan ook een figuurlijke middelvinger op naar alle mensen die tegen haar zeiden dat het niet zou lukken om de vierling borstvoeding te geven. Voorlopig gaat Lena door met het voeden va haar baby’s, het liefst wil ze het zelfs een heel jaar volhouden om de vierling borstvoeding te geven. Wij zijn in ieder geval onder de indruk en maken een buiging voor deze moeder.

Deze vrouw beviel van niet een, niet twee, niet drie, maar víer identieke zoons

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme