Dode vogels, bommen en vergiftigd water: deze gender reveals gingen compleet mis

Zwanger Lisa van den Akker 9 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Een gender reveal is een leuke manier van het bekend maken van het geslacht van je baby. Tenminste dat hoort het te zijn, want soms gaat het ook gigantisch mis. De volgende gender reveals hadden behoorlijk wat collateral damage.

In Nederland zijn de gender reveal party’s inmiddels al aardig ingeburgerd, maar oorspronkelijk komt het concept overgewaaid uit Amerika. En waar wij nuchtere Nederlanders al blij worden van confetti ballonnen of rookfakkels, gaat het er in het buitenland soms wat grootser aan toe, hoe gekker, hoe beter.

Gender reveals gone wrong

Dat loopt echter niet altijd goed af…

Blauwe waterval

Zo dacht een stelletje in Brazilië dat het een leuk idee was om een waterval de laten verkleuren. Op een zondag veranderde de meestal melkachtige waterval in Brazilië plotseling in een heldere, Listerine-achtige blauwe tint. Op video’s is te zien hoe het stel elkaar liefdevol omhelst terwijl andere gasten juichten – een jongen! Andere Brazilianen waren echter minder onder de indruk, de kleurstof die ze gebruikten maakte het schaarse water in de omgeving namelijk giftig. Ai…

É sério que acharam uma boa ideia colocar corante numa cachoeira?!
Tantas maneiras de fazer um chá revelação e conseguiram escolher justo uma com impacto ambiental. pic.twitter.com/YePJ0lPhhQ
— A Eng. Florestal do YouTube 🌳 (@vanecosta10) September 26, 2022

Roze duif

Een ander stel dacht waarschijnlijk dat het wel leuk was om een duivenkuiken roze te verven. De duif, genaamd Flamingo, die vermoedelijk nog geen jaar oud was, werd vorige week ronddwalend door Madison Square Park in Manhattan gevonden. De dierenbescherming probeerde het dier nog te redden, maar zijn situatie bleek te ernstig. De duif overleed kort daarna, de daders zijn nog niet bekend, maar hebben zich de woede van veel New Yorkers op de hals gehaald.

Bosbrand

Eén van de meest bekende voorbeelden is waarschijnlijk de bosbrand die een Amerikaans stel veroorzaakte. De brand begon om op 5 september 2020, toen Refugio Manuel Jimenez Jr. en Angela Renee Jimenez een rookbom aanstaken voor hun gender reveal. Zij ontstaken daarmee een brand die de El Dorado Fire heet. De brand brandde voor maar liefst 71 dagen, verwoestte 20 gebouwen en resulteerde in een dodelijk ongeval van een brandweerman, waarvoor het paar uiteindelijk werd beschuldigd voor doodslag.

Bom

Dat is niet de enige keer dat het misging bij een gender reveal met een rookbom. Een stel uit Iowa creeerde namelijk in plaats van een rookbom namelijk per ongeluk een pijpbom. Door de explosie vlogen metalen stukken de lucht in, waarvan er één op een tragische manier een van de gasten raakte en haar op slag doodde.

Vliegtuig crash

Familie en vrienden verzamelden zich op een boot op het water bij Cancun om te kijken hoe een vliegtuig boven het water vloog met een bord met de tekst: “Het is een meisje!” De vrolijke stemming veranderde al snel in afgrijzen toen het vliegtuig met zijn neus in de oceaan dook, waarbij zowel de piloot als de copiloot om het leven kwamen. De precieze toedracht van de ramp wordt nog onderzocht.

Jongen of meisje? 10x manieren om jouw gender reveal party te vieren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme