Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 10 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

8 dagelijkse gewoontes waardoor je er ouder uitziet

Iedereen wil natuurlijk mooi en jeugdig blijven, maar naarmate we ouder worden, wordt het toch steeds een stukje lastiger. Waarschijnlijk maak jij je – net als wij – schuldig aan deze 8 dagelijkse gewoontes. Je kunt deze makkelijk terugdringen en daardoor the forever young look behouden.

Dit rijtje bestaat uit bevestigingen én verrassingen. Stuk voor stuk even waardevol en bruikzaam voor in het heden. Deze tips maken dure dag- en nachtcrèmes overbodig en laten jou met een gerust hart, een hapje meer eten.

8 dagelijkse gewoontes waardoor je er ouder uitziet

1. Wrijven in je ogen

Iedereen kent het wel, bij het wakker worden even lekker in de ogen wrijven. Je kunt hier beter vandaag nog mee stoppen, je helpt namelijk verkleuring in de hand. Door wrijven ontstaan donkere kringen en roodheid, allebei de verkleuringen waar we niet op zitten te wachten. Stop met wrijven en behoud daarmee concealer.

2. Niet dagelijks zonnebrand dragen

Zonnebrand is niet alleen van belang wanneer de zon hard schijnt. Ook op non beach dagen is het van belang een factor de dragen. De regel is heel simpel: Wanneer je het huis verlaat draag je iets van een factor. Wees hier alert op en blijf zo voor altijd een MILF ;-).

3. Te dun zijn

Hooray! Want dat betekent; meer (healthy) eten. Een gezond gewicht zorgt voor een gezond uitziend gezicht. Als je te dun bent kun je hierdoor een ‘slappe’ uitstraling krijgen. Van dik, naar dun, naar dik is tevens ook geen goed idee. Het jojo-effect werkt namelijk ook verouderend op het gezicht.

4. Uit een rietje drinken

Drinken uit een rietje kun je het beste bewaren voor cocktails. Als je dit namelijk heel vaak doet, trek je elke keer onnodig je mond omhoog. En je raadt het al: daar krijg je rimpels rond de mond van. Weer zo’n simpel tipje om rimpels te voorkomen – mocht het tot jouw dagelijkse gewoontes behoren.

5. Te weinig slaap

Dit is een bekend fenomeen voor ons allemaal. Terwijl wij slapen herstelt onze huid zich. Bij een tekort aan slaap blijft deze herstelperiode achter. Dit is letterlijk van jouw gezicht af te lezen. De uitspraak ‘schoonheidsslaapje’ bestaat niet voor niets. Dit zou een goede zijn voor de knappe dagelijkse gewoontes.

6. Suiker maakt ons oud

Suiker is nergens goed voor, maar ook niet voor ons gezicht. Mensen die te veel suiker consumeren kunnen last krijgen van donkere kringen, wallen en een minder gezonde kleur. De jeugdige gloed wordt vaak toegekend aan een gezond voedingspatroon.

7. Veel zitten

Te veel zitten is extreem belastend voor onze onderrug en nog meer voor onze algehele gezondheid. De meeste van ons zitten 8 uur per dag. Je kunt deze schade te niet doen, door 1 uur ‘compensatie’ beweging. Een rondje lopen doet al wonderen, heftig sporten hoeft niet tot de dagelijkste gewoontes behoren.

8. Stress

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; stress is slecht voor alles en iedereen. Door stress maakt men cortisol aan, dit kan leiden tot vroegtijdige veroudering. Chronische stress kan het gezicht doen tekenen. Er kunnen fronslijnen ontstaan en kloven. Wees wat liever voor jezelf en voorkom stress.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme