Manoniem: ‘Mijn vrouw wil graag seks met anderen erbij, maar ik niet’

Relatie Redactie 10 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Hij wil met haar naar bed en zij wil – naast hem – ook met andere mensen seks hebben. Wat moet je doen als je vrouw na tien jaar en drie kinderen verder ineens een open relatie wil en jij absoluut niet?

Een man doet anoniem zijn verhaal en vraagt zich af hoe hij het beste met de situatie kan omgaan.

Manoniem: ‘Mijn vrouw wil graag seks met anderen erbij, maar ik niet’

‘Terwijl ik in de deuropening met een glas wijn stond de staren op ons prachtige gazon, speelde ik met de gedachte om er een romantische avond van te maken. We hebben de afgelopen maanden heel wat pittige dingen meegemaakt en ook de nachtelijke bezoeken van onze peuter droegen niet bij aan een fantastisch seksleven. Sterker nog: ik herinnerde me nauwelijks hoe mijn vrouw eruit zag zonder kleding.

Het was voor ons beiden dan ook duidelijk dat er iets anders moest gebeuren. En dus besloot ik die avond alles eruit te halen wat erin zit. Bloemen, champagne en een goede vrijpartij. Maar al gauw bleek dat mijn vrouw andere plannen had. Ze draaide zich op een zeker moment naar me toe en zij: ‘Ik denk dat ik polyamoreus ben en niet alleen met jou maar ook met andere wil slapen. En het liefste wil ik dat jij daar dan bij bent.’

Met je bek vol tanden

Ik dacht m’n vrouw door en door te kennen dus je kunt je vast voorstellen dat de boodschap voelde als een donderslag bij heldere hemel. En terwijl ik met mijn bek vol tanden op de bank zat, vertelde m’n vrouw doodleuk door. Ze liet weten dat ze de afgelopen maanden een polyamoreuze levensstijl had ontdekt. Ze zei dat ze verlangde naar seks met anderen samen met mij. Ze zag het al helemaal voor zich. Ons leven kon zo blijven als het nu is, maar af en toe zouden we iemand uitnodigen die samen met ons het bed in dook. Voor haar was het overigens ook geen probleem als we af en toe eens het bed indoken met iemand anders, zónder elkaar.

En hoewel het misschien als een droom klinkt dat je een vrijbrief van je vrouw krijgt om seks met anderen te hebben, walgde ik ervan. Toch besloot ik haar – ze is immers de liefde van m’n leven – te vertellen dat ik ervoor open stond. Dat ik het in ieder geval een keertje wilde proberen om te kijken of het me echt zo vreselijk lijkt als ik denk. En zo geschiedde… We maakten beiden een profiel op Tinder aan en hadden al snel een match waar we beide tevreden over waren.

Die bewuste nacht

Heel eerlijk gezegd zag ik onwijs op tegen onze ‘date’ met de man in kwestie. Waarom we voor een man kozen? Het was de wens van mijn vrouw en ik heb het – achteraf – maar gewoon laten gebeuren. En daar heb ik nu onwijs veel spijt van. De man kwam langs bij ons huis en we besloten eerst uitgebreid te borrelen en kennis te maken. Ik merkte al gelijk dat hij veel meer een klik had met mijn vrouw en zij veel beter op een lijn lagen dan ik. Al toen voelde ik me een derde wiel aan de wagen, laat staan hoe ik me voelde tijdens de vrijpartij.

Het woord ongemakkelijk is namelijk wat in me naar bovenkomt wanneer ik denk aan die avond. Na wat wijntjes vertrokken we met z’n allen naar boven en starten onze vrijpartij. Ik had besloten niks met de man te doen en alleen met m’n vrouw. Mijn vrouw daarentegen wilde met beiden van ons seks hebben en liet daar ook geen gras over groeien. Terwijl zij met de man in kwestie het bed deelde, stond ik erbij en keek ik ernaar. Die nacht heb ik geen oog dichtgedaan.

En nu?

Al gauw bleek de volgende ochtend dat mijn vrouw de tijd van haar leven heeft gehad en echt inzien dat ik het niks vond, lukt haar niet. En dus zitten we nu in een situatie waarin zij het heel graag wil en ik niet. We hebben urenlange gesprekken over hoe we hieruit kunnen komen, maar een ding is me duidelijk: mijn partner is niet bereid water bij de wijn te doen. Mijn vraag is dan ook: wat moet ik nu doen? Mijn vrouw seks laten hebben met anderen zonder mij of het haar verbieden?

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme