Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Eten 3 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het jaar vermoeid begonnen? Deze snacks geven je meer energie

‘s Morgens beginnen we gemotiveerd met een bakje fruit, tijdens de lunch kiezen we voor een salade maar na het avondeten zijn de gezonde voornemens alweer ver te zoeken. Vooral als we moe zijn hebben we de neiging om voor ongezond voedsel te gaan. Als jij wel wat energie kan gebruiken, ga je zeker blij worden van deze gezonde snacks.

Eerder schreven we al over de impact die vermoeidheid kan hebben op ons dieet. Uit onderzoek onder jongeren blijkt dat zij meer dan duizend suikerklontjes per jaar binnen krijgen als zij minder slapen. Niet echt bevordelijk voor de gezondheid.

Gezonde snacks voor meer energie

En laten we dat lage energielevel nu net heel goed kunnen oplossen met een aantal gezonde snacks. Wedden dat jij binnen de kortste keren weer vrolijk door de kamer springt?!

Avocado

Wij zijn in ieder geval gek op deze gezonde snack voor meer energie. Voor op de boterham, door de salade, op een cracker, of gewoon met een beetje peper en zout leeg lepelen. Avocado’s zijn namelijk rijk aan gezonde vetten. Dr. Sarah Brewer is voedingsexpert en weet alles over het effect van voeding op ons lichaam én brein. Volgens Brewer heb je deze vetten heel hard nodig. Zonder voldoende vet is je brein niet in staat om optimaal te functioneren, en zul je minder alert zijn.

Een gekookt ei

Heb jij snel een energy boost nodig? Dan is een gekookt eitje wellicht de snelste optie. Mits jij er geen veganistisch dieet op na houdt uiteraard. Een gekookt ei is namelijk rijk aan ijzer, vitamine A, vitamine D en vitamine B12: alle vitaminen die jij nodig hebt om wat meer energie te krijgen. Daarbij blijkt uit onderzoek dat eieren snel een verzadigend gevoel geven én ze houden de bloedsuikerspiegel stabiel. Als dat geen gezonde snack is, weten wij het ook niet meer.

Zuurkool

Geen wonder dat dit gerecht in de winter veel wordt gegeten. Zuurkool is namelijk ontzettend goed voor je immuunsysteem: iets wat we in deze regenachtige maanden goed kunnen gebruiken. Nu kun je zuurkool natuurlijk ‘s avonds met het avondeten serveren, maar het is ook prima als rauwe snack tussendoor te eten. Je kunt rauwe zuurkool bijvoorbeeld prima op een broodje met humus smeren, of door een salade mixen. Eén kanttekening: zuurkool bevat natrium. Als jij dus een zoutarm dieet volgt, wil je deze snack liever achterwege laten.

Popcorn

Jazeker. Volgens Brewer kan deze gezonde snack wel degelijk bijdragen aan meer energie. Mits je voor de onbewerkte versie gaat uiteraard. We hebben het niet over de popcorn doordrenkt met caramel, zout of chocolade. Zelfgemaakte popcorn is rijk aan magnesium, zink, ijzer en vitamine B. Zet die magnetron dus maar vast aan, en poppen maar!

Boekweit

Nog zo’n gezonde snack waar je meer energie van zult krijgen. Vooral als jij glutenvrij eet, is boekweit een goede optie. Het is niet voor niets dat veel sporters gek zijn van wat boekweit op z’n tijd. Hoewel boekweit geen graansoort is kun je het verwerken in brood, pannenkoeken of een smoothie.

Door meer van deze 10 dingen te eten verbrand je sneller calorieën

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme