Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Eten 1 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Yummie, 10 gezonde én lekkere snacks voor een warme zomerdag

Het is warm weer, en waarschijnlijk heb je dan behoefte aan ander eten. Lekker licht en fris of juist zoutig en krokant. Wat jouw voorkeur ook is, wij zetten tien lekkere en gezonde snacks voor deze zomer voor je op een rij.

Juist in de zomer maanden willen we niet teveel ongezond eten, want die beachbody waar je zo hard voor hebt gewerkt wil je graag nog even behouden. Gelukkig zijn deze snacks niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens best wel gezond!

Snacks voor warm weer

We zien onszelf al zitten (of liggen). Cocktail in je hand, relaxend in de hangmat en luisterend naar een muziekje. Nu alleen nog een paar lekkere snacks voor erbij.

1. Watermeloen

Is watermeloen niet het synoniem voor zomer? Wij vinden van wel. Snij hem in pizzapunten en eet ze koud uit de koelkast voor een heerlijk verfrissende snack op warme dagen.

2. Zoete aardappelfriet

Een frietje aan het strand, dat zal veel mensen doen denken aan de zomer. Wil je voor een iets gezondere variant gaan? Kies dan voor heerlijke zoete aardappelfriet uit de oven.

3. Waterijs

Een inkoppertje. Waterijsjes zijn altijd goed op warme dagen. Ze geven verkoeling en vocht en bevatten bovendien vaak niet heel veel calorieën. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ze zelf te maken. Zoals deze lekkere ijsjes van aardbeien en vlierbloesemsiroop!

4. Aardbeien

Ze heten niet voor niks zomerkoninkjes. Aardbeien zijn echt zomerfruit en bovendien een heerlijke snack voor tussendoor. Wij krijgen direct zomer vibes van deze vruchtjes.

5. Rauwkost met dip

Met warm weer heb je misschien niet veel zin in warm eten. Hoe je dan toch aan je portie groenten komt? Nou door rauwkost te eten. Dip je stukjes wortel, komkommer, paprika of bleekselderij gerust in een gezonde yoghurtdip of in de hummus.

6. Olijven

Waan jezelf in Italië onder de olijfbomen, en proef de smaken van de Zuid-Europese landen. Olijven brengen je in je gedachten meteen naar de Middelandse Zee. Heerlijk toch?

7. Gazpacho

Het kost misschien iets meer tijd, maar een glaasje of kommetje gazpacho is wel een perfecte zomersnack. Kies jij voor een traditionele variant met tomaten, of toch voor een moderne versie met meloen?

8. Frozen yoghurt

Uitegekeken op de waterijsjes van punt drie? Ga dan over op de frozen yoghurt. En nee, dat hoef je niet te kopen. Met dit recept maak je zelf de lekkerste frozen yoghurt reep om zo weg te happen.

9. Bounty

Een tropisch eiland, daar doen Bounty’s iedereen aan denken toch? Maar ja, die krengen zijn hartstikke ongezond. Toch? Niet als je deze gezonde (vegan) variant maakt!

10. Smoothie

Ruil je cocktail ook eens om voor een smoothie. Veel vullender én vaak ook veel gezonder. En je kunt bovendien eindeloos blijven combineren met ingrediënten. Inspiratie nodig? Die vind je hier.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme