Janne Vogel
Janne Vogel Lifestyle 20 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Glitter slijm: zo maak je het makkelijk zelf

Zijn je kids gek op het maken van slijm? Dan ben je vast en zeker op de hoogte van alle trends rondom het kleverige goedje. Felgroen slijm was vroeger leuk, maar inmiddels produceren kinderen slijm in alle soorten, kleuren en maten. Een van onze favoriete trends: glitter slijm.

De naam zegt het al: glitter slijm is slijm met glitters. Heel mooi om te zien en om mee te spelen, en makkelijk zelf te maken met maar een paar ingrediënten. Kijk en leer!

Glitter slijm maken

Voor een slijmbal (haha) zo groot als je hand heb je het volgende nodig:
– 100 ml vloeibare lijm
– 100 ml water
– 1 tl bakpoeder
– Lenzenvloeistof met borax
– Kleurstof naar keuze
– Glitter
– Mengkom
– Lepel

LEES OOK: 30 originele dingen om te knutselen van karton

Stap 1

Doe de vloeibare lijm in een kom en voeg hier 100 ml water aan toe. Meng dit goedje goed samen en doe ook de theelepel bakpoeder in de kom. Als je alles goed doorroert, ontstaat slijm!

(Tip: als je meerdere kleuren (glitter)slijm wil maken, kun je het kleurloze slijm op dit moment verdelen in verschillende bakjes.)

Stap 2

Maak van je slijm een heus meesterwerk door er glitter en een kleurstofje aan toe te voegen. Je kunt kiezen voor gekleurde glitter, fijne glittertjes of juist grotere pailletten; maak het zo gek als je zelf wilt. Ook in de kleurkeuze ben je uiteraard volledig vrij. Meng de glitters en de kleur goed door je slijm.

Stap 3

Als alles goed gemengd is, is het tijd om de lenzenvloeistof toe te voegen aan het geheel. Doe dit beetje bij beetje, zodat je slijm de perfecte textuur krijgt en niet meer zo kleverig is. Als je slijm goed stevig is, kun je alles kneden. Tada! Je zelfgemaakte glitter slijm is klaar.

Als je je slijm langer wilt bewaren en goed kneedbaar en zacht wilt houden, bewaar je het in een afgesloten plastic bakje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Appie Today

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme