Dé top 5 meest voorkomende goede voornemens van ouders: ‘Ze hebben al genoeg speelgoed!’

Lifestyle Valéry de Voijs 29 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

It’s a wrap! Nog maar drie nachtjes slapen en dan is het jaar alweer voorbij. We kunnen voorzichtig stellen dat het afgelopen jaar voor de meeste mensen geen pretje was. Gelukkig is het nieuwe jaar in zicht! En met geheven champagneglazen zullen we trots onze goede voornemens noteren. Wedden dat jij deze goede voornemens op jouw lijstje hebt staan?

Nu heeft iedere doelgroep zo z’n eigen wensen voor het aankomende jaar. Studenten nemen zich voor om na drie jaar studievertraging nu eindelijk wél dat papiertje te halen. Carrièretijgers gaan voor de vijf cijfers op hun salarisstrook. En ouders? Ouders hebben zo hun eigen ideeën over het aankomend jaar.

Goede voornemens van ouders

Komen deze voornemens jou bekend voor?

Meer geduld

Met stipt op de eerste plek bij (de meeste) ouders. Natuurlijk proberen we zo kalm mogelijk te reageren als de kids voor de derde keer dat glas melk omstoten, maar we geven toe: gemakkelijk is het niet. Ondanks die yoga-oefeningen en kalmerende thee blijft het namelijk lastig om je geduld niet te verliezen.

Minder alcohol

Waarschijnlijk kun je deze kopiëren en plakken uit de lijst met goede voornemens van vorig jaar. Want het thuiswerken, de gesloten sportscholen en gecancelde vakanties hebben er nu eenmaal flink ingehakt.

Meer water

Ook deze zal bij veel ouders voorbij komen. Jouw grootste taak zal waarschijnlijk zijn of je kleine wel voldoende slaapt, eet en drinkt. Dat jij dat glas water overslaat is dan van latere zorg. Grote kans dat het drinken van minimaal twee liter water per dag dan ook in jouw top 5 staat.

Minder op social media

Bewust of onbewust besteden we heel wat uurtjes op social media. Van Facebook tot Pinterest: er is altijd wel iets interessants te lezen. Toch zullen veel ouders het goede voornemen hebben om minder tijd op hun telefoon te besteden. Onderzoek geeft namelijk aan dat jonge ouders steeds vaker het gevoel hebben dat ze teveel tijd online doorbrengen.

Meer tijd voor mezelf

Cheers to that! Als er iets is waar wij chronisch tekort aan hebben, is het een beetje me-time op z’n tijd. We schreven laatst al een artikel waarom me-time zo belangrijk voor je is, en we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Als jij ‘m dus nog niet op je lijstje met goede voornemens hebt staan, is dít onze aanmoediging. Zet ‘m er maar op!

Minder speelgoed

‘Nu is het écht klaar. Ze hebben genoeg!’ Wedden dat jij deze uitspraak al meerdere malen dit jaar hardop hebt uitgesproken? Je zult niet de enige zijn. Want hoe vaak we het onszelf ook voornemen om geen speelgoed te kopen, kunnen we het toch niet weerstaan als we weer in de winkel staan.

Beter voor onszelf zorgen

Waarschijnlijk hét beste goede voornemen wat we onszelf aankomend jaar cadeau mogen doen. Als ouders zijn we een kei in het zorgen voor anderen, maar vaak vergeten we onszelf. En dat terwijl je fysieke en mentale gezondheid afgelopen jaar waarschijnlijk veel te verduren hebben gehad. Een beetje extra zelfliefde mag dus zeker niet op ons lijstje met goede voornemens ontbreken. Cheers! 

Deze goede voornemens hebben ook een positief effect op je kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme