6x de goedkoopste dierentuinen van Nederland

Eropuit Wilma Groothuis 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Een dagje naar de dierentuin is altijd een succesvol gezinsuitje. Helaas is alles tegenwoordig erg duur en moet je misschien wel op je centjes letten. Daarom geven wij tips voor de goedkoopste dierentuinen van Nederland, zodat jullie alsnog gezellig een dagje eropuit kunnen.

En deze dierentuinen zijn zeker de moeite waard, ook al zijn ze goedkoper dan de rest.

Betaalbare dierentuinen in Nederland

Hebben jullie wel zin in een leuk uitje en willen jullie als gezin naar een dierentuin die een beetje te betalen is? Kijk dan naar ons lijstje van goedkoopste dierentuinen van Nederland:

1. Dierenpark ZiE-ZOO in Volkel

In dit dierenpark in Noord-Brabant is er voor iedereen wat leuks, er zijn pinguïns, kamelen, wasberen en sneeuwpanters. Kinderen tot twee jaar kunnen gratis erheen, kinderen van twee tot twaalf jaar betalen 15 euro en vanaf twaalf jaar betaal je 17,50 euro.

2. BESTZOO in Best

Deze dierentuin in Noord-Brabant is misschien niet enorm groot, maar daardoor kom je juist dichter bij alle dieren en is het park overzichtelijk. Ook hier kunnen kinderen tot twee jaar gratis erheen, kinderen van drie tot en met elf jaar betalen 11 euro en vanaf twaalf jaar betaal je 13 euro.

3. DOEZOO! In Leens

Als jouw kinderen graag meer over dieren willen leren, is dit dierenpark in Groningen een aanrader. Je leert hier interessante feitjes, kunt de dieren goed bekijken en zelfs voeren en aanraken. Ook hier kunnen kinderen tot twee jaar gratis komen, vanaf drie jaar betaal je 9,50 euro per persoon.

4. Pantropica in Luttelgeest

Hebben jullie de meeste dierentuinen wel gezien en willen jullie eens wat anders? Dan is dit junglepark in Flevoland een goed idee: bekijk de flamingo’s, vlinders, aapjes, vogels en stokstaartjes van dichtbij. Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis, kinderen van drie tot en met twaalf jaar betalen 11 euro en volwassenen betalen 17,50 euro.

5. Zoo Bizar in Orvelte

Zoo Bizar in Drenthe is het kleinste dierenpark van Nederland, maar daarom niet minder leuk!  Ook hier kun je dieren van dichtbij bewonderen, denk aan exotische dieren als gordeldieren, spinnen, slangen en verschillende soorten insecten. Kinderen van drie jaar betalen hier 2,50 euro en vanaf vier jaar betaal je 5,95 euro per persoon.

6. Kasteelpark Born in Born

Dit dierenpark in Limburg is ideaal als jullie zowel van dieren als mooie natuur houden. Je vindt er onder andere kamelen, trompetzwanen, apen, neusberen en alpaca’s. Kinderen tot twee jaar mogen gratis komen, kinderen van twee tot en met twaalf jaar betalen 7 euro en volwassenen betalen 9,50 euro per persoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme