Ha! Met deze hack blijft je gold plated sieraden mooi goud

Lifestyle Rachelle Abbas 5 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Niet iedereen kan zich echt gouden sieraden veroorloven. Gold plated sieraden zijn dan de ultieme oplossing. Maar het ‘probleem’ is wel dat ze na verloop van tijd slijten. Voor je het weet loop je met zilveren sieraden om, en dat is niet je bedoeling geweest. Maar… Je kunt ‘t fixen.

En wel met een hele simpele hack. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is blanke nagellak!

Gold plated sieraden langer goud

Je gold plated sieraden blijven langer mooi als je ze afdoet met douchen en het wassen van je handen. Spuit ook geen producten als parfum of crèmes op de sieraden.

En dan nu… Dé hack die het beste werkt van allemaal: blanke/doorzichtige nagellak op je sieraad smeren! Daardoor komt er als het ware een extra beschermlaagje over je sieraad waardoor het minder vatbaar is voor vuil en water. En dáárdoor verkleurt je sieraad weer minder snel.

Hoe doe je dat?

Het is eigenlijk vrij simpel. We nemen als voorbeeld een ring. Je pakt de ring tussen twee vingers en smeert een dun laagje doorzichtige nagellak over de hele ring. En nee, daar zie je niks van. Leg de ring daarna ergens neer zodat de nagellak kan uitdrogen. Het is wel belangrijk om deze hack eens in de zoveel tijd te herhalen, want het nagellak slijt natuurlijk ook van je sieraad.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme