Waarom (onaardige) onderonsjes goed zijn voor je relatie

Relatie Susan Dalstra 5 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Jullie hebben een verjaardagsetentje van een vriend, maar hij gedraagt zich als een kleuter want de ossenhaas is op. Je kan er niet hardop iets van zeggen (het is immers zijn verjaardag), maar je kan wel een emoji met rollende ogen naar je vriendin sturen.

Een klein onderonsje dus… Maar die blijkt zo gek nog niet.

Onderonsje

Vervolgens leest die vriendin je appje, kijkt omhoog en knikt naar jou. In Amerika noemen ze dit sidebarring. Het is gewoon roddelen over iemand anders waar degene bij is. Stiekem appjes naar elkaar sturen terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent. Het is natuurlijk schaamteloos roddelen en best heel onaardig, maar laten we eerlijk zijn: we maken ons allemaal er weleens schuldig aan.

Goed voor de relatie

En nu blijkt er zelfs een gouden randje te zitten aan dat niet zo chique gedrag. Uit onderzoek blijkt dat 62 procent van de respondenten zich closer voelt met degene met wie ze zo’n onderonsje hebben. Wanneer oom Fred weer z’n irritante politieke mening oreert tijdens het kerstdiner, kan een appje naar je zusje de situatie net wat minder irritant maken. Jullie voelen je closer, alsof je samen een geheimpje deelt. Wat in feite ook zo is.

Probeer het natuurlijk wel een beetje tot een minimum te beperken. Het is immers ook niet leuk als je het lijdend voorwerp bent van zo’n onderonsje.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme