8 x Flirten met je partner voor een sterkere relatie

Relatie Sophie Nortier 6 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Het ultieme recept voor een lange en gelukkige relatie is er (nog) niet. Maar wat we wel weten is dat flirten jullie in het begin heeft samen gebracht. Daarom zal flirten met je partner de relatie dus geen kwaad doen.

Het mooie aan flirten is hoe je je erdoor voelt. Het resultaat is namelijk dat je je gezien, sexy en verbonden met elkaar voelt. Toen jij en je partner elkaar net leerden kennen was dit ook de oorzaak van de vlinders in je buik en van het verlangen elkaar weer zo snel mogelijk te zien.

Flirten met je partner geeft een goed gevoel

Flirten staat voor aantrekkingskracht en interesse. Dus reden genoeg om de draad weer op te pakken en jullie flirt game weer op gang te brengen!

Hierbij acht tips om te flirten met je partner voor een sterke relatie :

1. Flirty texts

Toen jullie elkaar net kenden was de berichtenstroom vast niet voor ieders ogen bestemd. Dus waarom nu wel? Je kent elkaar inmiddels beter dan toen, dus dikke kans dat je beter weet welke berichten het wel of niet goed doen. Misschien wel goed om vooraf even af te stemmen dat de berichtenstroom goed afgeschermd wordt. Zou toch lullig zijn als die NSFW (Not Suitable/Safe For Work) foto of -opmerking in je scherm springt, halverwege een presentatie op werk. Of wanneer je kids de iPad te pakken hebben natuurlijk…

2. Zorg voor elkaar

Hoe zelfstandig je ook bent, het is altijd heerlijk als de ander van tijd tot tijd iets voor je doet. Maak koffie in de ochtend. Kook zijn of haar lievelingsgerecht na een slechte dag op werk. Neem souveniertjes voor elkaar mee wanneer je los van elkaar op reis gaat. Een lief gebaar geeft het gevoel dat je aan elkaar denkt.

3. Maak oogcontact

Want ja, in die ogen kon je verdwijnen in het begin. Het grootste deel van de communicatie gaat via oogcontact, en een flirt dus ook. Na een tijdje schiet je vaak in multitask-modus en kijk je elkaar niet echt meer aan tijdens de gesprekken. Dus wanneer je met elkaar praat, kijk elkaar ook aan. En gooi er van tijd tot tijd nog een veelbetekenende knipoog doorheen.

4. De deur niet uit (of in) zonder kus

De dagen zijn al zo gehaast, dus neem een moment om elkaar te zien. Zeg gedag en geef een kus. En kijk elkaar dan ook meteen weer even goed aan.

5. Luister naar elkaar

Wanneer je lief net aan het vertellen is over dat ene incident op werk, wat eigenlijk precies lijkt op elk eerder verteld verhaal. En dan walsen je kinderen erdoorheen met een vraag over het stekelvarken uit Artis. Erg verleidelijk om dan direct in te gaan op de kids. Maar je partner voelt zich gehoord en erkend wanneer je wél het verhaal afluistert. En wat is er nou aantrekkelijker dan iemand die de tijd voor je neemt?

6. Let op lichaamstaal

Ook met lichaamstaal geef je, al dan niet bewust, signalen af aan je partner. Dus let er eens op. Zit je veel met je armen over elkaar of half schuin de andere kant op gedraaid, dan geeft dat een gesloten signaal. Maar leun je net wat extra voorover aan tafel of kijk je zo diep in iemands ogen dat de wereld om je heen verdwijnt, nou ja, je begrijpt ‘m. Dat geeft een heel ander signaal af. Dus sta open naar je partner.

7. Maak contact

Niet alleen je ogen en je aandacht tellen mee. Raak elkaar ook regelmatig even aan. Knus samen op de bank, of een kus of knuffel in het voorbijgaan. Het kan plots een hele hoop losmaken. En zo niet, dan is het toch weer een lief gebaar.

8. Maak elkaar aan het lachen

Heel leuk en aardig natuurlijk, al dat lief doen. Maar maak het niet al te serieus. Humor is namelijk een enorme turn on. En lachen schijnt het gelukshormoon endorfine aan te maken (wat natuurlijk ook weer goed is voor andere dingen).

Is flirten met je partner toch niet genoeg? Wellicht dat flirten met anderen dan kan helpen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme