Deze nieuwste TikTok-grap met kinderen wekt veel discussies op

Kinderen Valéry de Voijs 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Ouders kunnen op social media soms best ver gaan met het pranken van hun kinderen. Zo gaan ouders ook helemaal los met deze nieuwste grap. De video’s gaan viraal, de ouders hebben lol en de content krijgt veel likes. Maar wanneer gaat een grap eigenlijk te ver?

Over deze laatste vraag zijn de meningen nogal verdeeld. Er zijn online namelijk genoeg ouders die vinden dat de grappen moeten kunnen, terwijl andere ouders of professionals vinden dat het voor de gek houden van kinderen lijkt op pestgedrag.

Prankvideo’s met kinderen

Wie een beetje thuis is in de wereld van Instagram en TikTok zal bekend zijn met de grappen die ouders uithalen. Zo zagen we eerder dat ouders hun baby vasthielden en tegelijkertijd met hun hand een harde klap tegen de muur gaven. Het leek nu net alsof hun baby tegen de muur geraakt werd, waardoor hun baby begon te huilen.

@stephaniedelnegro

♬ original sound – Stephanie DelNegro

Een andere bekende trend waar ouders hun kinderen voor de gek hielden, waren de ‘klop een ei op het hoofd van je kind’ – video’s. Tijdens het koken tikten ouders hun ei tegen het voorhoofd van hun kinderen. Dit soort content was enorm populair en de grap werd vaak herhaald. Toch zag niet iedereen de humor hiervan in; psychologen noemden het zelfs pestgedrag. Door de hoeveelheid commentaar en haatreacties online, zijn veel van dit soort pronkvideo’s inmiddels verwijderd.

Nieuwste grap wekt veel discussie op

De nieuwste grap heeft alles te maken met de feestdagen. In Nederland kennen wij de traditie van Elf On the Shelf niet, maar in Amerika is het de normaalste zaak van de wereld. Ouders zetten een knuffel van Elf naast het bed van hun kinderen. Het idee erachter is dat deze Elf in de gaten kan houden of het kind good or bad is. Het is dus een beetje te vergelijken met het idee van de luisterpieten tijdens Sinterklaas in Nederland.

Nu is er natuurlijk niets mis met een knuffel naast het bed. Tot ouders het idee kregen om grappen uit te halen met hun kinderen. Zo tekenen ouders ‘s nachts met dikke stift een bril of snor op het gezicht van hun kinderen. Wanneer de kinderen ‘s ochtends wakker worden, geven ouders de Elf de schuld.

Ook knippen ouders ‘s nachts de pyjama van hun kinderen kapot en leggen een schaar bij de Elf knuffel, zodat het lijkt alsof deze Elf het heeft gedaan. Online heerst er veel discussie over deze video’s. De vraagt blijft of deze grappen onschuldig zijn, of dat het niets met humor te maken heeft en enkel getuigd van pestgedrag.

@mckenzietaylor34

This Was Very Difficult As She Woke Up 🤦🏽‍♀️😂 #elf #fyp #naughty #laughing #naughtyelfonashelf #pjs #asleep

♬ original sound – luhvrlyrics

Deze bijzondere manier om je baby te laten boeren gaat viral op TikTok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme