9x grappige of onhandige dingen die mannen tijdens de bevalling deden

Kinderen Lisa van den Akker 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de bevalling proberen mannen zo goed mogelijk hun steentje bij te dragen. Door mee te puffen, bijvoorbeeld. Of te tellen en hun hand fijn laten knijpen bij het persen. Maar eh, soms kleunen de papa’s wat mis in de bevallingskamer, blijkt wel uit deze verhalen…

Moeders vertellen over wat hun partner deed toen zij aan het bevallen waren.

Onhandige dingen die mannen tijdens de bevalling deden

Het een is grappig en cute, maar het ander vinden wij toch ongelooflijk!

1. Slapen

Bevallen put je fysiek en mentaal behoorlijk uit. En eh, vaders ook! “Mijn man wilde bij alledrie mijn bevallingen slapen. Dat vond ik niet echt erg, ik wilde gewoon alleen gelaten worden tijdens het meest pijnlijke gedeelte!”

2. Meepersen

Je partner gaat vast ook helemaal op in de bevalling. Hij vóélt bijna je pijn… “In plaats van te tellen terwijl ik aan het persen was, trok hij hetzelfde gezicht als dat ik deed!”

3. Flauwvallen

Soms kan ‘ie de spanning ook even niet aan… “Mijn man viel flauw in de badkamer, die op slot zat. Dus in plaats van focussen op de geboorte van mijn baby, moesten de verpleegsters de beveiliging bellen om mijn man uit de badkamer te redden.”

4. Sportwedstrijd kijken

Tsja, prioriteiten! “Mijn bevalling begon tijdens het WK voetballen en mijn man bleef maar naar de tv kijken in plaats van aandacht aan mij en de bevalling te besteden. Ik werd zo kwaad dat ik op de afstandsbediening ging zitten.”

5. Verkeerd ondergoed inpakken

Na je bevalling wil je vooral een lekker loszittende slip aan, toch? Dat had deze vader zich niet bedacht… “Toen ik was bevallen, schoot het me te binnen dat ik was vergeten om ondergoed in te pakken. Ik vroeg mijn man om iets mee te nemen. Hij kwam in het ziekenhuis terug met een string. Ik keek hem aan en het enige wat ik zei was: ‘Serieus? Ik dacht het niet’.”

6. Suffe vragen stellen

“Toen de verpleegster mijn ontsluiting had gecheckt, zei ze: ‘De baby heeft een flinke bos haar!’. Mijn man keek haar geshockeerd aan en vroeg: ‘Hoe kun je dat nu al zien?!’. De verpleegster antwoordde: ‘Eh, dat voel je.'”

7. Honger hebben

Op het moment suprême van de bevalling een bammetje willen eten, komt niet echt lekker uit natuurlijk. “De verpleegster vertelde dat ik bijna kon gaan persen. Toen zei mijn man dat hij eerst nog even een broodje wilde eten! Waarschijnlijk keek ik hem heel fel aan, want hij is de kamer niet uit geweest.”

8. Stating the obvious 

Dit is wel heel schattig, eigenlijk: “Mijn man keek naar de monitor die aangaf dat ik een wee had, om mij vervolgens te vertellen dat ik er dus een had. Duh…Alsof ik dat niet door had!”

9. Lompe opmerkingen maken

In de categorie: beter niks zeggen… “Na een lange bevalling en de natuurlijke geboorte van een baby van zeker 4.500 gram, zei mijn man dat de kamer stonk naar bloed.”

10 onhandige opmerkingen die mannen maakten naast het kraambed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme