Marloes (34) is stiekem verliefd op een vader van het schoolplein: ‘Het begon allemaal met een glimlach’

Persoonlijk Lisa van den Akker 8 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Marloes is een 34-jarige moeder, met twee kinderen van 3 en 5 jaar oud. Iedere dag staat ze op het schoolplein en houdt ze haar innerlijke verlangens diep verborgen, want er is één vader in het bijzonder die haar aandacht trekt en ondanks dat ze getrouwd is kan ze de smeulende vonk van passie in haar hart niet ontkennen.

“Mijn jongste, Emma, heeft zojuist haar derde verjaardag gevierd, terwijl mijn oudste, Lucas, al vijf lentes telt. Als ik naar mijn kinderen kijk word ik overspoeld door een warm gevoel van liefde. Ik zou zonder aarzelen alles voor hen doen. Desondanks voel ik diep van binnen een onbestemd verlangen dat een schaduw werpt over mijn ogenschijnlijk gelukkige huwelijk. Het is een gevoel dat ik niet meer kan negeren, hoezeer ik dat soms ook probeer.

Vriendelijke vader

Het begon allemaal met een glimlach. Een eenvoudige begroeting op het schoolplein, waar we elke ochtend onze kids afzetten. Zijn naam is Tom, een charmante en vriendelijke vader van een meisje uit dezelfde klas als Lucas. Onze gesprekken gingen nooit verder dan een paar oppervlakkige woorden, maar er was iets aan hem dat me intrigeerde. Tom was een toegewijde vader, altijd in de weer met zijn dochter. Iedere keer zag ik hoe hij haar liefdevol aansprak en haar kleine handje vasthield. Zijn zorgzaamheid en geduld waren zo bijzonder en ik kon niet ontkennen dat ik me aangetrokken voelde tot deze karaktereigenschappen.

Ik betrapte mezelf erop dat ik steeds vaker mijn blik op hem richtte als we op het schoolplein stonden. Of dat ik aan hem dacht en me afvroeg hoe het zou zijn als we meer zouden delen dan alleen oppervlakkige conversaties over het weer. Soms raakte ik verstrikt in dagdromen, waarin ik me voorstelde hoe het zou zijn om zijn lippen op de mijne te voelen. Maar bij elke stap die ik richting deze fantasie zette, werd ik overvallen door schuldgevoelens. Ik was tenslotte getrouwd, heb een toegewijde partner aan mijn zijde en ben gezegend met twee prachtige kinderen. Ik hou van mijn gezin, dat staat buiten kijf, maar ik kon niet ontkennen dat mijn hart soms een sprongetje maakte wanneer Tom in mijn gezichtsveld verscheen.

Gevoelens onderdrukken

Ik probeer mijn gevoelens te onderdrukken en te doen alsof alles normaal is. Ik lach en klets met andere ouders, terwijl ik mijn verborgen verlangen diep van binnen begraaf. Ik wil mijn kinderen behoeden voor de tumult die zou ontstaan als ik ooit zou toegeven aan deze gevoelens. Toch overvalt me soms, wanneer ik ‘s avonds alleen op de bank zit, een gevoel van leegte. Ik vraag me af of dit het leven is dat ik werkelijk voor ogen had, of dat er iets wezenlijks ontbreekt. Het knaagt aan me dat ik niet volledig tevreden ben en zelfs overweeg mijn huidige geluk op te geven voor iets dat wellicht niet meer dan een luchtkasteel is.

Als moeder sta ik voor de uitdaging om mijn eigen verlangens in evenwicht te brengen met de verantwoordelijkheden die ik draag voor mijn gezin. Ik ben me bewust dat er keuzes gemaakt moeten worden, maar voor nu blijf ik staan op het schoolplein, als een stille observator, met stiekeme gevoelens waar niemand iets van weet.”

Marjon: ‘Ik voelde gewoon aan alles dat mijn man stiekem een verhouding had met zijn secretaresse’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme