Een mooie huid komt van binnen, dankzij deze 7 groenten!

Beauty Redactie 23 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Beauty comes from within… letterlijk! Want hét ultieme recept voor een mooie huid komt niet uit een potje, maar uit je voeding.

Gezonde groenten, mooie huid

Vergeet dure crèmes en cosmetische ingrepen: een gezonde teint komt van binnen uit! Gebruik wat vaker deze groentes en die stralende huid volgt vanzelf:

1. Spinazie

Donkere bladgroenten zijn echte krachtpatsers voor je gezondheid. Een nachtje slecht kunnen slapen? Dan gaat een portie spinazie vermoeide en rode ogen tegen. Spinazie zit namelijk vol met zeaxanthine en carotenoïden luteïne, de stofjes waardoor je een jeugdigere en helderdere oogopslag krijgt.

Naast deze wonderstofjes is spinazie ook rijk aan ijzer, het mineraal dat zorgt voor een gezonde teint. Je dagelijkse portie spinazie heb je zo binnen: maak bijvoorbeeld een groene smoothie met een halve banaan, avocado, peer, twee handjes bladspinazie en een scheut amandelmelk.

2. Rode Kool

Vaak geen favoriet onder kinderen, maar wel ontzettend gezond. Rode kool zit vol met essentiële mineralen die je van binnen uit mooi maken. Regelmatig rode kool op het menu zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen beter kan afvoeren. De grote hoeveelheden jodium en zwavel reinigen je van binnen en werken zo detoxend op je lichaam. Resultaat: een gave, stralende huid!

3. Boerenkool

De oer-Hollandse bladgroente barst van de werkzame stoffen voor je gezondheid. Een kopje boerenkool zit boordevol vitamine K, dat zorgt voor sterke botten en een gezonde glow. Nog een plus: de groente bevat ontzettend veel vezels, die zorgen er weer voor dat je cholesterol en bloeddruk op peil blijven. Een echte superfood van eigen bodem dus!

4. Rode Biet

Minder fijn in de keuken (pas op met vlekken!) maar daarom zeker niet minder gezond. Rode bietjes staan bekend als echte beautyfood. De rode vitaminebommetjes hebben een sterke reinigende werking en zorgen zo voor een rustigere mooie huid en minder zichtbare fijne lijntjes.

Oh, en rode biet is ook nog eens goed voor de lijn: de hoge waarde beatine zorgt ervoor dat je metabolisme sneller gaat werken. Onze favoriete manier om gekookte bietjes te eten: in een salade met geitenkaas, walnoten en appel.

5. Aubergine

Nog zo’n superfood die je vaker op het menu moet zetten. Aubergine bevat een hoge dosis nasunin, de stof die zorgt voor de dieppaarse kleur, en werkt daardoor sterk anti-agend.

6. Basilicum

Een smaakmaker in veel gerechten dat niet voor niets de bijnaam ‘Koningskruid’ heeft. Basilicum is rijk aan antioxidanten, met name eugenol. Naast deze eigenschap werkt Basilicum nog op tal van andere vlakken positief op je lichaam. En met een lichaam in topconditie volgt een stralende gezonde huid vanzelf!

7. Rode Paprika

Een van de beste bronnen voor je dagelijkse dosis vitamine C, dat de aanmaak van witte bloedcellen bevordert en zo de hoeveelheid bacteriën en ziektekiemen in je bloed helpt bestrijden. Een goede keus dus als je weerstand wat laag is: rode paprika boost je immuunsysteem en maakt je minder vatbaar voor ziektes.

En last but not least, de hoge vitamine C waardes zorgen voor een rimpelvrije huid doordat het de aanmaak van collageen stimuleert.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen