Gina Koninkx
Gina Koninkx Eten 13 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

8 voedingsproducten die een positief effect hebben op je huid

Je kunt je huid vol smeren met tal van dure crèmes maar als je het gevoel hebt dat dat dweilen is met de kraan open kun je het beter in de keuken zoeken. Er zijn namelijk tal van voedingsproducten die een heel positieve uitwerking hebben op je gezondheid maar óók op je huid, haar en nagels.

Goede voedingsproducten voor je huid

Tijd om je boodschappenlijstje voor vandaag uit te breiden want je wil vanavond nog je keukenkastje vullen met deze tien producten. Ze hebben namelijk een positief effect op je huid. Do we need to say more?

1. Havermout

Havermout is rijk aan mineralen en daardoor ook perfect om als ontbijtje te eten. Het heeft vooral effect op je haar wat een stuk gezonder blijft door de vlokken dus dat is reden genoeg om dit elke ochtend te eten.

2. Quinoa

Ondanks de tirade die quinoa over zich heen kreeg zijn wij er lekker van blijven eten want gezond is het zeker. Quinoa zit namelijk boordevol proteïnen en dat zorgt voor een jong strak huidje, mooi haar en sterke nagels. Zeker weten één van de beste voedingsproducten voor je lichaam.

3. Kikkererwten

Kikkererwten vind je tegenwoordig overal in terug en dat is maar goed ook want kikkererwten zitten vol met antioxidanten en zink. Dat is op haar beurt dan weer goed voor een mooi egaal huidje.

4. Lijnzaad

Lijnzaad is ontzettend goed voor je haar en nagels. Je kunt elke ochtend een lepel lijnzaadolie nemen (wel ontzettend vies) maar dan heb je ook wat. Lijnzaad zit vol met Omega 3 en dit is voor zo’n beetje alles goed.

5. Popcorn

Yes! Er staat een heerlijke snack tussen deze lijst dus dat is reden genoeg om de kast te vullen met zakken popcorn. Dat zit namelijk vol met antioxidanten en dat is goed voor je gezondheid.

Nou geldt dat natuurlijk niet voor alle soorten popcorn (vooral niet als ze zijn ondergesneeuwd met zout) dus koop wel organic popcorn maar die kun je tegenwoordig in iedere supermarkt vinden.

6. Appelcider azijn

Hetzelfde verhaal als lijnzaadolie, je kúnt hier elke ochtend een lepel van nemen maar dat is nou niet echt lekker. Natuurlijk kun je azijn verder door zo’n beetje alle dressings mengen zodat je er niks meer van proeft. Je krijgt er een stralend huidje van en je pH waarde blijft ervan op niveau.

7. Linzen

Linzen zitten vol met proteïnen en zorgen ervoor dat je bloedsuiker spiegel stabiel blijft. Vanaf nu door elke salade gooien dus.

8. Kokosolie

Vervang per direct alle olie voor kokosolie want daar zitten enorm veel voordelen aan. Het bestrijdt bacteriën en virussen in je lichaam. Je kunt er oprecht zo’n beetje alles in klaarmaken in de keuken en de smaak is helemaal prima.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme