Waarom het hebben van een groot gezin zo geweldig is

Lifestyle Leanne Hansma 11 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Dat niet iedereen om een groot gezin staat te springen kunnen we begrijpen. Het kan vrij hectisch zijn, je moet je aandacht meer verdelen, er zijn bergen met was, het avondeten is een heuse uitdaging, om nog maar niet te spreken over alle hobby’s en sporten waar iedereen naar toe gebracht moet worden.

Ondanks de nadelen van een groot gezin, zijn er ook heel veel voordelen. Iets met hoe meer zielen, hoe meer vreugd misschien?

Lachen, gieren, brullen

In een gezin met veel kinderen is er altijd wel iets te lachen. Want wie zijn er nou grappiger dan je kids? Een mooie uitspraak hier, een grapje daar of misschien zijn je koters wel geboren clowns. Wanneer er één begint volgt de rest vanzelf. Probeer dan maar eens te stoppen met lachen.

Broers en zussen

De band tussen broers en zussen is een heel speciale. Je groeit op in hetzelfde huis en dat zorgt er vaak voor dat je elkaar door en door kent. Er is altijd iemand om wat mee te doen. Samen lachen, samen spelen en herinneringen maken voor later. Misschien herinner je jezelf nog wel de logeerpartijtjes van vroeger of de momenten dat jullie de grootste lol hadden.

Niet doorsnee

Veel kinderen leveren soms veel stress op, maar dat betekent ook dat het nooit saai is. Als moeder wordt je haar doen zonder een probleem op te lossen een grote opgave, want er is altijd wel iemand zijn shirt kwijt, iemand die zijn beker drinken over de tafel heeft gegooid of iemand die de gek met je aan steekt. Oh, en op tijd komen is meer uitzondering dan regel met een groot gezin.

Knuffeltijd

Wat is er nou fijner dan een knuffel van je kind? Niks! En met een groot gezin heb je er niet één, niet twee, maar wel vier keer (of meer) zoveel kans op. Er is altijd wel iemand die gezellig bij je op de bank kruipt, je wil helpen met klusjes in huis of je gewoon een dikke knuffel komt brengen.

Nog een leuke bijkomstigheid: de complimenten. Andere moeders zien ook hoe je het doet met een groot gezin en zullen je hier vaak om bewonderen. Steek die maar in je zak!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen