Japke Janneke Sybesma
Japke Janneke Sybesma Zwanger worden 25 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 7 grootste fabels over zwanger worden

Bepaalde standjes tijdens de vrijpartij, alleen vruchtbaar zijn tijdens de eisprong of je kunt niet zwanger raken als je niet menstrueert: is het een feit of een fabel? In dit artikel zetten we de grootste fabels over zwanger worden op een rij.

Wanneer je zwanger wilt worden, is er heel veel informatie te vinden. Maar wat is er waar en wat is complete onzin?

Grootste fabels over zwanger worden

Dit zijn de grootste fabels over zwanger worden op een rij.

1. “Je kunt niet zwanger raken als je niet menstrueert”

Dit is zeker een fabel. Ook wanneer je niet menstrueert, kun je vruchtbaar zijn. Het gaat erom of je wel of geen eisprong hebt. Echter is de kans vaak wel kleiner dat je zwanger raakt als je niet menstrueert. Het is een teken van het lichaam dat het niet toe is aan het dragen van een kind.

2. “Je bent alleen vruchtbaar op de dag van de eisprong”

Ook dit klopt niet. Je bent het meest vruchtbaar op de dagen rondom de eisprong. Zaadcellen kunnen tot een aantal dagen in leven blijven. Het is dus juist wel gunstig als zij al klaar zitten wanneer het eitje gaat springen. Wil je graag zwanger worden? Probeer dan juist de dagen rondom de eisprong gemeenschap te hebben.

3. ”Je bent onvruchtbaar als je borstvoeding geeft”

Ook als je borstvoeding geeft, kun je zwanger raken. Dit is iets waar veel vrouwen zich in vergissen en dat is niet altijd heel praktisch. Veel vrouwen zitten nog niet op een volgende zwangerschap te wachten als de vorige nog borstvoeding krijgt.

4. ”Zaadcellen opsparen vergroot de kans op een zwangerschap”

Dit is een fabel. Mannen maken constant nieuwe zaadcellen aan. Het schijnt zelfs beter te zijn voor de kwaliteit van sperma als er regelmatig een zaadlozing is.

5. ”Je kunt niet meteen zwanger raken als je lang de pil hebt gebruikt”

Meteen na het stoppen met de pil ben je vruchtbaar. Het kan dus zeker zijn dat je direct bij de eerste eisprong zwanger raakt. Ook dit is iets om goed op te letten wanneer je wel of juist niet zwanger wilt worden.

6. ”Er is een orgasme nodig om zwanger te raken”

Ook dit is een fabel. Zowel de vrouw als de man hoeft niet per se klaar te komen om een zwangerschap te realiseren. Natuurlijk is de kans wel veel groter wanneer de man een zaadlozing heeft, want dan komen er in een hele korte tijd heel veel zaadcellen vrij. Echter kan het wel gunstig zijn voor een vrouw wanneer zij ook een orgasme heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat de baarmoeder samentrekt en het zaadcellen de juiste kant opstuurt.

7. ”Benen in de lucht na een vrijpartij”

Het is niet nodig, maar er wordt wel beweerd dat het enigszins zou kunnen helpen. Wanneer je met je benen in de lucht zou liggen en je bekken wat kantelt, zou dit ervoor moeten zorgen dat de zaadcellen de goede kant op zwemmen. Echter is het niet gemakkelijk te bewijzen dat dit de kans op een zwangerschap vergroot. Daarnaast zijn zaadcellen vaak zo sterk en zorgt de kracht van een zaadlozing er ook voor dat het sperma de goede kant op gaat.

Feit of fabel: veel last van maagzuur tijdens de zwangerschap? Dan krijg je een baby met veel haar

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme