Maak je Koningsdag nog leuker door deze tips

Tips & Tricks Kiki Meijer 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Op 27 april is de kleur oranje weer in alle straten te zien. Het is dan namelijk Koningsdag. Maak je er thuis een feestje van of ga je op pad met de hele familie? Als je nog geen flauw idee hebt, geen zorgen. Famme heeft voor jou een aantal leuke tips om jullie Koningsdag tot één groot feest te maken.

Thuis lekker knutselen met een oranje snack of toch je oude spullen verkopen op de rommelmarkt. Elk gezin kiest voor wat anders, maar wat kies jij?

Koningsdag tips

Hieronder vind jij een aantal tips om jouw Koningsdag nog leuker te maken.

1. DIY outfit

Heeft jouw kind nog geen geschikte Koningsdag outfit? Maak dan samen een DIY Koningsdag T-shirt, een kroon of een lintje. Laat je kind losgaan met de rode, blauwe, witte en oranje versiersels.

Met deze eigen gemaakte creatie zullen ze zeker opvallen op de rommelmarkt! Hieronder vind je een aantal voorbeelden om inspiratie op te doen.

2. Rommelmarkt

Is jouw kind al een echte kleine ondernemer en wil hij graag op de rommelmarkt staan met wat oude spullen? Hartstikke leuk, maar er zijn ook een heleboel andere leuke creatieve manieren om wat centjes te verdienen op de rommelmarkt.

In de grabbelton grabbelen voor een euro, mensen foto’s laten maken in jouw eigen gemaakte photobooth met verkleedspullen, vlaggetjes maken op het gezicht van mensen of koekhappen voor een kleine prijs. Naast dat je oude spullen kan verkopen, zijn dit soort dingen ook leuke alternatieven om geld te verdienen op de rommelmarkt.

 

3. Oud Hollandse spelletjes

Geen zin om de deur uit te gaan? Dat hoeft ook helemaal niet, thuis kan je er op Koningsdag ook een groot feest van maken. Spijkerpoepen, blikgooien, sjoelen of zaklopen.

Een dag vol spelletjes is ook een hartstikke leuk idee om jullie Koningsdag op te vullen. Deze spelletjes zijn van generatie op generatie doorgegeven. Wie weet spelen jouw kleinkinderen deze spelletjes later ook wel weer.

4. Oranje snack

Heerlijk smullen van wat oranje snacks? Dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij op Koningsdag. Maak samen met je kids oranje tompoucen. Laat je kinderen helpen met het maken van het bladerdeeg en de banketbakkersroom. Na de tijd kan je ze mooi versieren met oranje glazuur en slagroom!

5. Modeshow

Een echte koning of koningin zijn? Dat kan natuurlijk het best op deze dag. Leg alle verkleedkleren op een hoop en laat jouw kind(eren) zich verkleden tot de mooiste koning of koningin. Misschien kan je zelfs nog wat schmink eraan te pas laten komen. Maak een catwalk en zet de muziek maar aan. Shinen maar!

Nodig wat vriendjes en vriendinnetjes uit en bekroon de mooiste outfit met een leuke prijs. Een echt koninklijk lintje zullen de kids vast blij mee zijn.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme