Grote borsten? Deze 9 hacks zijn je rots in de branding

Beauty Eva Dusch 24 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Grote borsten hebben lange tijd op een voetstuk gestaan. Als het summum van vrouwelijkheid. Maar daarbij laten we die duizend-en-één-ongemakken doodleuk achterwege. No more. Wij zijn op zoek gegaan naar dat stukje verlichting voor de grote meiden problemen.

We schrijven regelmatig artikelen over de nieuwste lingerietrends en het moet gezegd: die zijn lang niet altijd toepasbaar voor vrouwen met grote borsten. Daarom roepen we drie werf hoera bij dit soort goede initiatieven en vonden we het ook hoog tijd voor handige hacks voor de grote buste. Jawohl!

Leun naar voren wanneer je je bh aandoet

Het werkt zo: schuif de bh-bandjes over je schouders en leun vervolgens naar voren zodat je borsten als vanzelf in de cups vallen en maak ‘m dan pas dicht. Hierdoor zit-ie veel beter.

‘Scoop and swoop’

Klinkt als een danspasje uit de jaren zeventig, maar dit is gewoon een simpele handeling om je meiden op de juiste plek te positioneren. En dat gaat zo:

Strapless? Yeah right

De meeste vrouwen met een grote cup moeten er inderdaad niet aan denken. Snappen we heel goed, want comfortabel en praktisch is anders. Maar het kan wel! Zorg voor wat meer support door een verstelbaar bh-bandje net onder je buste te plaatsen (zie video vanaf 0.29).

Plakken maar

Jurken of tops met een open rug of diepe hals zijn prachtig. Ja, als je kleine borsten hebt en dus niet per se een bh aan hoeft. Maar ook met grote borsten is dit mogelijk, door een opplak-bh te gebruiken. Investeer liever in een wat duurder maar kwaliteit goed exemplaar, zoals deze van Nordstrom of wat dacht je van deze Bye Bra, verkrijgbaar in de maten D,E en F?

Naai cups in jurken met een open rug

Geen fan van opplak-bh’s? Dit is ook een geniale oplossing om uit te proberen.

Siliconen schouderpads

Vrouwen met kleine borsten kennen dit probleem niet eens. Hoewel bh’s voor grote maten vaak al dikkere en stevigere bandjes hebben, ze kunnen alsnog in je schouders snijden en dat schuurt en doet pijn. Moet je niet willen.
€7,99 via Hunkemoller

De goede maat

Het komt héél vaak voor dat we bh’s kopen in de verkeerde maat of het verkeerde type bh kopen. We denken dit goed voor onszelf in te kunnen schatten (ik weet mijne voor zo’n 80% zeker), maar je kunt het beter helemaal zeker weten. Dit kan namelijk een enorm verschil maken in je kledingkeuze, je lichamelijke houding en uiteraard ook je comfort. Laat je daarom eens opmeten in een goede lingeriezaak, kleine moeite. Tip om te zien of je de goede maat hebt: lift je armen boven je hoofd en kijk of je bh nog steeds perfect zit.

Maak het onderdeel van je outfit

Een top met open rug is mooi, maar dat zicht wordt vaak ruw verstoord door een bh-bandje. Naast dat het niet mooi is, ziet het er ook nogal sullig uit. En de behendige man des huizes zou het bandje voor de grap zo open kunnen klikken (het zal niet de eerste keer zijn). In dat geval kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een stevige sport-bh te dragen met een mooie achterkant. Zo wordt het meer onderdeel van je outfit en geen ongemakkelijk ondergoed waar je je geen raad mee weet.

€32,99 via Wehkamp

Kijk verder dan je neus lang is

Dankzij de volgende afbeelding kom je er al snel achter dat de ene bh de andere niet is. Naast cupsize en bandjes speelt vorm en stijl ook een grote rol.

Heb jij nog handige tips? Laat het ons weten op Facebook!

57 vrouwen tekenen hun borsten en spreken hun gevoel uit. Take note!>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme