Hoe fijn?! Er is nu een Tinder om nieuwe vriendinnen te maken

Persoonlijk Els van Asseldonk 8 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel vrouwen in Nederland voelen zich regelmatig eenzaam? Veel, toch? Jij misschien ook wel? En dat is ook niet gek, want als volwassen vrouw nieuwe vriendinnen maken kan knap lastig zijn. Nu zijn er verschillende apps (Tinder, Happn) voor als je een sekspartner of relatie zoekt, maar waarom geen app’s voor volwassen vrouwen die een BFF zoeken?

Voilà, op die behoefte springt Hey! VINA in. Een app bedacht door de Amerikaanse June Poole en Jen Aprahamian die eigenlijk hetzelfde werkt als Tinder. Op basis van een algoritme krijg je mogelijke vriendinnen te zien die zijn gebaseerd op gezamenlijke vrienden, nabijheid en jouw voorkeuren. Dat de dames deze app bedachten is niet heel verrassend. Ze werken beiden in de mannelijke tech-wereld van Silicon Valley en hadden zelf behoefte aan meer vrouwelijke vrienden. Zelf hebben we gemerkt dat als je verhuisd naar een nieuwe stad of dorp je ondanks je vriendinnen die je al hebt er behoefte is om nieuwe vriendschappen in de buurt te maken.

Hoe werkt de app?

Als eerste doe je een korte quiz met ja-nee-antwoorden zodat de app een beter beeld krijgt van je interesses. Zodra je de test hebt gedaan is het tijd om te gaan swipe-en. Net als Tinder dus. Rechts wanneer je interesse hebt in kop koffie of wijntje met deze mogelijke vriendin, links wanneer je dat niet hebt. Wanneer jullie allebei zin hebben om met elkaar af te spreken komt er een ‘Ditto’ in beeld samen met de vraag of jullie in real-life willen afspreken.

Poole vertelde aan The Huffington Post: ‘We willen dat gebruikers elkaar zo snel mogelijk offline ontmoeten.’ Naar aanleiding van de test krijg je namelijk direct suggesties om te gaan doen. Hebben jullie allebei aangegeven dat jullie van wandelen houden? Grote kans dat je via de app een wandelroute in de buurt krijgt aangereikt. Of je dat ook daadwerkelijk gaat doen is een tweede en aan jou en je VINA date. Deze functie is ingebouwd om het eeuwige gesoebat over ‘waar zullen we afspreken’ te vermijden.

‘Vrouwelijke vriendschappen zijn verschrikkelijk belangrijk,’ zegt Poole. ‘We hopen dat vrouwen nieuwe beste vriendinnen vinden, reisgenoten, brunch dates, stapmaatjes, moedervriendinnen, een sportschool compagnon en ga zo maar door op het platform. We hopen dat vrouwen van over de hele wereld de app gebruiken om vrijheid en zelfvertrouwen te vinden door middel van een fijne vriendenkring.’

Enige nadeel: de app werd afgelopen 26 januari gelanceerd in San Francisco en werkt over een paar weken ook in New York. Wanneer Nederland aan de beurt is, is dus nog even afwachten. Wel kun je de app al gratis downloaden en de test doen. Je wordt dan op de wachtlijst geplaatst totdat de app in Nederland werkt. Heb jij wel oren naar deze app? Of lijkt het je niks? Reageer op onze Facebook!

Net als dat thee nou eenmaal koekjes nodig heeft: 11 typen vriendinnen waar je niet zonder kan >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen