Deze vader deelt een hilarisch filmpje over een probleem dat iedere meisjesouder herkent

Algemeen Lisa van den Akker 25 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Heb je een dochter met lang haar, dan doe je er ‘s ochtends waarschijnlijk alles aan om dat er een beetje fatsoenlijk uit te laten zien. Dat betekent borstelen terwijl je kind tegenstribbelt, en als je zelf in een goede bui bent, een vlechtkunstwerk.

Iedere ochtend weer sta je dus uren (oké misschien niet echt, maar zo voelt het wel) te zwoegen op dat perfecte kapsel van je dochter, maar voordat je het weet, loopt ze weer rond met een soort ontplofte pruik op haar hoofd… Arghh!

Die struggles kent deze Amerikaanse vader ook. Hij plaatste op TikTok een video die al snel viral ging, waarin hij laat zien hoe de haren van zijn dochter er ‘s ochtends uit zien en hoe het eruit ziet na een dagje school. Waar zijn ene dochter tenminste nog een staart in heeft, is er bij zijn oudste dochter helemaal niets meer te zien van zijn harde werken…

@thegrigsbyfamily

I know i could have used gel , but that means i will have to wash their hair and i try to only do that once a week. #fyp #kidsoftiktok #girldad #challenge

♬ original sound – TheGrigsbyFamily

Tips om je dochters haren in model te houden

Heb jij hier ook altijd last van? Dan hebben wij nog een paar tips voor je om de haren van je dochter beter in model te houden.

1. Textuurspray of droogshampoo

Voordat je begint met vlechten of het maken van een staart, kun je een textuurspray of droogshampoo gebruiken om het haar wat meer grip te geven. Deze producten voegen textuur en volume toe, waardoor de vlecht of staart beter op zijn plaats blijft zitten. Spray het product lichtjes over het haar en verdeel het gelijkmatig met je vingers.

2. Haarlak

Na het maken van een vlecht of staart kun je een beetje haarlak gebruiken om het kapsel te fixeren. Spuit de haarlak op een afstand van ongeveer 30 centimeter gelijkmatig over het haar. Het zal helpen om de vlecht of staart stevig op zijn plaats te houden, zelfs tijdens activiteiten of beweging.

3. Gebruik elastiekjes met grip

Kies voor elastiekjes met een goede grip, zoals elastiekjes met een siliconen laagje of met metalen uiteinden. Deze zorgen ervoor dat het haar stevig wordt vastgehouden en voorkomen dat het elastiekje wegglijdt of losraakt. Zorg ervoor dat je het elastiekje meerdere keren om het haar wikkelt voor extra stevigheid.

4. Voor het slapengaan

Heb je ‘s ochtends altijd weinig tijd? Dan kun je het haar de avond ervoor alvast in model brengen. Maak bijvoorbeeld een vlecht of een knotje. Zo kan je dochter ‘s ochtends snel klaar zijn en hoef je ‘s ochtends niet al die klitten eruit te kammen. Een zijden kussensloop helpt trouwens ook tegen klitten!

5. Olie

Niet echt een tip om het haar in model te houden, maar wel belangrijk: breng af en toe natuurlijke oliën aan op het haar van je dochter om het gezond, gehydrateerd en makkelijk hanteerbaar te houden. Kokosolie, jojoba-olie of arganolie zijn goede opties. Breng een kleine hoeveelheid aan op de haarpunten om gespleten haarpunten te voorkomen en het haar glad te houden.

Anouk: ‘Ik ben dagelijks 2 uur bezig met mijn dochters kapsel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme