Anouk: ‘Ik ben dagelijks 2 uur bezig met mijn dochters kapsel’

Persoonlijk Valéry de Voijs 20 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Anouks dochter heeft lang stijl haar. Daardoor zitten haar haren telkens in de knoop. Anouk vertelt dat ze dagelijks bijna twee uur bezig is met het kapsel van haar dochter.

“Ik heb alles al geprobeerd, maar niets lijkt te helpen.”

Gezegend met lange haren

“Lang haar zit bij ons in de familie. Mijn moeder had tot haar dood ook heel stijl lang haar. Mijn beide zussen hebben lang haar, en ook mijn haar groeit snel. Ik zit zelf iedere maand bij de kapper, omdat ik lang haar onhandig vind.

Het was dus geen verrassing dat mijn dochter met een flinke bos haren werd geboren. Ze kreeg al snel veel complimentjes over haar haren en ze werd zelfs gevraagd voor fotoshoots.

Voor de buitenwereld is het misschien heel leuk, maar voor ons is het één groot drama. Het haar gaat namelijk continue in de knoop waardoor ik dagelijks bijna twee uur bezig ben om de knopen eruit te halen.

Bijna twee uur bezig met mijn dochters haren

Tegenwoordig gaat mijn wekker om 4 uur, om haar kapsel te fatsoeneren. Ik laat mijn dochter slapen, en spray er van alles in, om het vervolgens heel zachtjes en voorzichtig door te kammen.

Mijn dochters delen een slaapkamer, en zijn geen diepe slapers. Daardoor moet ik heel zachtjes en voorzichtig zijn om ze niet wakker te maken. Het is echt gekkenwerk.

Vorig jaar zijn mijn partner en ik samen op vakantie gegaan. Mijn schoonouders wilden wel op de kinderen passen, en sliepen in ons huis. Mijn schoonmoeder heeft met alle liefde geprobeerd de knopen uit mijn dochters haar te halen, maar het was voor haar een onmogelijke taak. Wij kwamen terug van vakantie, en hebben het haar moeten afknippen.

Afknippen is geen optie

Mijn dochter vond het vreselijk, want ze kon daardoor niet meedoen met een geplande fotoshoot voor een lokale kapperszaak. Gelukkig groeide haar haren weer snel bij, en is het nu weer bijna tot haar billen. Helaas brengt het lange haar nog meer knopen met zich mee,

Niets lijkt te helpen. Ik heb dure shampoos geprobeerd en heb allerlei borstels en kammen thuis liggen. Ik heb zelfs een shampoo voor paarden gebruikt om de klitten eruit te krijgen. Dat lukt tijdens het wassen heel goed, maar ik kan moeilijk mijn dochters haren iedere ochtend gaan wassen. Ook heb ik allerlei dure zijden kussenslopen aangeschaft, maar ze beweegt zoveel in haar slaap, dat het geen zin heeft.

Ondertussen word ik er moedeloos van, en zie geen andere optie om het toch te laten knippen. Wanneer ik erover begin, is het huis echter te klein en begint ze te protesteren.”

Zo overleef je de eerste keer met je kind naar de kapper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen