Had ik maar nooit… ‘Mijn hele babyuitzet zo snel weggegeven’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Naomi (28). Naomi heeft spijt dat ze haar hele babyuitzet zo snel heeft weggegeven.

“Twee jaar geleden raakte ik voor het eerst zwanger. Ik had een zware bevalling en ook de eerste drie maanden na de bevalling waren ontzettend zwaar. Ik wist dan ook zeker dat ik niet voor een tweede kind wilde gaan. Maanden was ik van slag. Pas na een jaar voelde ik me weer een beetje mezelf.

Babyuitzet weggegeven

Omdat ik er zo zeker van was dat ik niet voor een tweede wilde gaan, besloot ik de babyuitzet snel weg te geven. Had onze kleine haar wieg niet meer nodig? Dan ging die direct naar een zwangere vriendin. Ook de box, kleding en een dure kinderwagen met ligbak gingen naar vriendinnen. Ik wilde alles zo snel mogelijk uit mijn huis hebben en niet langer bewaren.

Opnieuw zwanger

Het was totaal niet gepland, allesbehalve zelfs, maar nu ben ik opnieuw zwanger. Inmiddels heb ik mijn eerste goede echo gehad en dat heeft me iets gerustgesteld. Ook ga ik binnenkort met iemand praten over mijn slechte ervaring van mijn eerste bevalling. Ik zie het nu wat rooskleuriger in.

Spijt

Hetgeen waar ik ontzettend veel spijt van heb is dat ik mijn hele babyuitzet zo snel heb weggegeven. M’n kinderwagen van 1200 euro, m’n box van 150 euro, kleding ter waarde van minimaal 2000 euro. Alles kan ik opnieuw kopen. Was ik maar niet zo dom geweest om alles direct uit m’n huis te willen, dan hadden we nu bijna niets meer nieuw hoeven kopen. Terugvragen is helaas geen optie meer, want vriendinnen gebruiken het nog of hebben het ook weer verder gegeven. Ik moet het verlies maar nemen, maar dom is het wel.”

Had ik maar nooit… ‘Zo makkelijk over het moederschap gedacht’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen