Hard Balling: is deze nieuwe trend wel geschikt voor aanstaande ouders?

Relatie Valéry de Voijs 19 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Bij het woord corona denken we al lang niet meer aan dat koude biertje op het terras. Sinds twee jaar associeren we het woord met uitzichtloze lockdowns, thuiswerken en besmettingen. Ook op het gebied van de liefde is er het één en ander veranderd. Voor degenen die het gemist hebben: Hard Balling is dé laatste trend. Maar in hoeverre is deze trend geschikt als jij een kinderwens hebt?

Hard Balling. Je leest het goed. Als jij in een prille relatie zit, op zoek bent naar een date, of geen hoogte krijgt van die friend with benefits, dan wil jij even verder lezen.

Hard Balling

Truth telling and early dumpings‘ dit krijg je te lezen als je eventjes zoekt naar de betekenis van Hard Balling. Volgens de Generation Z (de generatie geboren in tussen de eind jaren ’90 en 2010) is Hard Balling dé perfecte manier om de juiste persoon te vinden.

Relatie-experts Sophia en Sistine Stallone leggen het in hun podcast Unwaxed haarfijn uit. De zussen Stallone delen sinds anderhalf jaar tips en adviezen op het gebied van relatie, daten en dating-apps. Dat de zussen het niet altijd met elkaar eens zijn levert daarbij weer grappige momenten op.

Volgens Sophia moeten we namelijk doelgericht te werk gaan wanneer we op zoek zijn naar een (nieuwe) relatie. Met Hard Balling wordt dan ook bedoeld dat je vanaf het begin af aan duidelijk bent over de wensen van je relatie. Het is daarbij belangrijk om op je eerste date uit te spreken of je een kinderwens hebt en hoeveel kinderen je graag zou willen hebben. Sophie: “If he’s a good match, carry on. If you’re not aligned… he’s OUT!”.  Sophie is duidelijk fan van Hard Balling.

Sistine is iets genuanceerder. Volgens haar is Hard Balling wellicht iets te kort door de bocht. Zij herinnert Sophia eraan dat het ook goed kan zijn dat er verschillen zijn in een relatie en dat een relatie tijd nodig heeft. Volgens haar kan het iemand juist afschrikken als je op de eerste date over kinderen begint.

Is Hard Balling geschikt voor aanstaande ouders?

Ok, heel leuk en aardig dat idee van ‘what you see is what you get‘ maar werkt het eigenlijk wel voor aanstaande ouders? Volgens relatie-expert en auteur Susan Winter kan het ons veel tijd en energie besparen. Voor vrouwen met een kinderwens is het extra belangrijk om meteen uit te spreken wat je wilt. In haar boek adviseert ze dan ook om op de eerste date uit te spreken dat je als vrouw nu eenmaal gebonden bent aan een tijdslimiet: “Als jij een gezin wilt stichten heb je nu eenmaal niet de luxe om een man voor de lol te daten. Je wilt weten waar je aan toe bent”, aldus Winter in een interview met Today.

Als millenials vinden wij dat je vooral goed naar je eigen gevoel moet luisteren. Het kan natuurlijk goed zijn om heel duidelijk te zijn over de wensen die jij hebt in een relatie, maar om nu gelijk op de eerste date over kinderen te beginnen en daarbij iemand af te schrijven als hij of zij niet op één lijn ligt klinkt wellicht een beetje too harsh, nietwaar?

Begint je leven pas écht na je dertigste? Dit zeggen onderzoekers…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme