HEMA onder vuur vanwege nieuwe Baby Magazine: ‘van speen tot seksspeeltje’

Nieuws Laurien Bleeker 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Klanten van HEMA zijn boos vanwege het nieuwe HEMA Baby Magazine waarop staat: ‘alles voor jou en je baby’ en ‘van speen tot seksspeeltje’. Op de cover is een schattige foto van een baby te zien. Men is verontwaardigd en zelfs boos: ‘Heel, heel erg de plank mis geslagen’.

Wat is er aan de hand? Veel mensen vinden het niet kunnen dat HEMA op het Baby Magazine een seksspeeltje promoot, alsof het voor de baby bedoeld is. Dat staat er natuurlijk niet, want wat HEMA bedoelt, is dat je bij het warenhuis zowel speentjes voor je baby als een vibrator voor jezelf kan kopen. Of een andere kersverse moeder er blij mee kan maken, zo is te zien op de volgende pagina van het Baby Magazine van HEMA.

Ophef over HEMA Baby Magazine

Dat is namelijk een kado-pagina vol tips om cadeau te geven aan een kersverse moeder en haar baby. Van bijtringen tot een lekkere tompouce en van een stapeltoren tot een slaapmasker. Alleen staan op diezelfde pagina ook een EasyToys-rabbit aka een vibrator en een fles cava. Overigens valt niemand over de fles cava, maar dus wel om het seksspeeltje dat naast de baby afgebeeld is.

Een greep uit de boze en verontwaardigde reacties van mensen:

Excuses van HEMA en Baby Magazine offline gehaald

HEMA heeft in de tussentijd het Baby Magazine offline gehaald en excuses aangeboden, zo is te lezen in stories op hun Instagram-pagina. De winkelketen laat weten erg geschrokken te zijn van de negatieve reacties. De directe link tussen baby’s en seksspeeltjes heeft HEMA nooit willen leggen, zo valt te lezen. Ook staat er in het bericht dat HEMA met het Baby Magazine en de inhoud ervan ouders slechts een steuntje in de rug wilde geven, door ze eraan te helpen herinneren dat ze ook aan zichzelf denken.

 

Hema baby magazine
Bron: Instagram HEMA HEMA

Team #echthema

Gelukkig zijn er ook mensen die de cover van het Baby Magazine van HEMA ander opvatten. Zo laat iemand weten: ‘Serieus #HEMA? Op de knietjes voor de grootste schreeuwlelijkerds met bekrompen gedachten en absurde aannames? Had de rug toch recht gehouden.’

Het zijn maar cadeautjes

Een ander reageert op X, voormalig Twitter: ‘Maar de #Hema mag niet zelf bepalen welke cadeautjes ze bij elkaar zetten?’

Dat gejank

Nog een reactie: ‘Dat gejank om die #HEMA folder. Het zijn de mensen met pedofiele gedachten die hier aanstoot aan nemen en zo’n folder op hun eigen manier interpreteren Een normaal mens (zonder pedofiele gedachten dus) leest gewoon dat de #hema meerdere spullen verkoopt #wappies’

HEMA heeft in ieder geval de aandacht

Onze conclusie is dat HEMA met het Baby Magazine de nieuwskoppen behaald heeft en daarmee flink de aandacht op de winkelketen gevestigd heeft. Ook weet bijna heel Nederland hierdoor dat je zowel voor babyspeelgoed als voor grote-mensen-speelgoed bij het warenhuis terecht kunt. Hiermee heeft het warenhuis waarschijnlijk een doel bereikt.

Ruth (33): ‘Mijn man wil een halfjaar na de bevalling nog geen seks’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme