Ruth (33): ‘Mijn man wil een halfjaar na de bevalling nog geen seks’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 28 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Ruth is een halfjaar geleden bevallen. Ze wil niets liever dan weer eens de liefde bedrijven met haar man, maar hij denkt daar helaas anders over. Ze hebben inmiddels nog geen seks gehad. “Het lijkt wel alsof hij mij na die zware bevalling anders is gaan zien”, vertelt ze aan Famme.

Ruim zes maanden geleden ben ik moeder geworden van een wolk van een zoon. Hij woog bij de bevalling bijna vijf kilo, dus je snapt dat hij er niet zo makkelijk uit kwam. Na tien uur weeën en bijna twee uur persen werd ik ingeknipt. Uiteindelijk werd hij er met een vacuümpomp uitgetrokken. Eenmaal eruit was het feest nog niet voorbij. Toen begon het herstellen pas. Ik had heel wat hechtingen en alles was beurs en deed ontzettend veel pijn.

Lang herstel

Twee maanden lang had ik iedere dag pijn. De eerste maand kon ik zelfs alleen maar in de tuin lopen. Ik wilde mijn oude leven terug, maar dit leek maar niet te lukken. Ik had pijn, niet alleen bij het lopen, maar ook bij het naar de wc gaan. Iedere keer ging ik weer verkrampt van de pijn er naartoe.

Beter voelen

Na die twee maanden voelde ik me eindelijk weer beter. Ik kon weer gewoon naar het toilet en kon zelfs weer grotere stukken lopen. Wat was dat fijn! Eindelijk kon ik met mijn zoon naar buiten om te wandelen. Door het park, door de stad, alles was opeens een groot feest.

Keer op keer afgewezen door man

Drie maanden na de bevalling voelde ik dat ik er weer klaar voor was. Ik wilde weer eens intiem zijn met mijn man. Ik deed mijn mooiste setje aan en ging bij hem in bed liggen. Op het moment dat hij door had waar ik op uit was, werd ik direct afgewezen. Hij vertelde dat hij geen zin had. Moet kunnen, dacht ik. Ik probeerde het een aantal dagen daarna weer. Weer werd ik afgewezen. Toen ik het twee weken daarna nog een keer probeerde en weer een ‘nee’ te horen kreeg, wist ik zeker dat het aan mij lag.

Gewoon geen zin

Nu, zes maanden na de geboorte van onze baby, hebben we nog geen seks gehad. Het lijkt wel alsof hij mij na die zware bevalling anders is gaan zien. Hij vindt mij niet meer aantrekkelijk, lijkt wel. Misschien is hij zo geschrokken van die ravage daar beneden en kan hij mij niet meer als de vrouw zien van voor de bevalling. Als ik aan hem vraag waar het aan ligt, dan zegt hij dat hij gewoon geen zin heeft. Dat moet volgens hem kunnen. Natuurlijk kan dat, maar mijn man had voor de bevalling altijd zin, dus er klopt iets niet.

Nog geen seks

Ik merk dat ik erg onzeker ben. Ben ik niet meer aantrekkelijk voor hem? Heeft hij een ander? Wil hij mij nog wel? Er zijn ontzettend veel dingen die keer op keer in mijn hoofd rondspoken. Ik heb zelfs al therapie voorgesteld, maar daar wil hij niets van weten. Ik kan alleen maar hopen, dat hij mij binnenkort weer toelaat, ik wil niets liever dan dat.”

Lieke (32) was in tranen door haar kraambezoek: ‘Ze negeerden mijn regel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme