Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Peuter 28 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Famme test: Speelgoed van het jaar 2023 voor peuters

Wanneer je zwanger bent of kinderen hebt krijg je er een heleboel extra keuzes bij. Naast een babynaam, moet je opeens ook een hele babyuitzet kopen. Luiers, kinderwagens en speelgoed, grote kans dat jij soms niet weet wat je moet kiezen.

Gelukkig is Famme er om je te helpen. In de rubriek Famme test, vertellen wij je namelijk onze eerlijke mening over producten. Deze keer testen wij: Speelgoed van het jaar 2023 voor peuters.

Famme test: Speelgoed van het jaar 2023

De voorbereidingen voor de feestdagen in volle gang en voor veel ouders hoort daar ook het kopen van cadeautjes bij. Zoek jij nog een leuk cadeau voor je baby, peuter of kleuter? Dan kun je kiezen voor Speelgoed van het jaar-producten. Deze verkiezing wordt ieder jaar gehouden waarbij er winnaars worden aangewezen door de vakjury én door de publieksjury. Famme testte enkele items voor jongere kids en we delen onze bevindingen graag met jullie.

Bende op de Boerderij

Bende op de Boerderij is een spel waarbij je samenwerkt óf elkaar lekker uitdaagt. Je kunt dus kiezen uit twee verschillende spelvormen, wat wij persoonlijk erg fijn vinden.

Het bord heeft vijf stukken land rond een boerderij, elk vol dieren (paard, koe, varken, kip en geit). In de coöperatieve versie bundelen spelers hun krachten om binnen zes beurten alle vijf dieren van één soort in hun weiland te krijgen. Een speciale dobbelsteen gooit de bewegingen, maar kan ook aangeven dat er een hek tussen twee weilanden moet, waardoor je slim moet plannen.

In de competitieve versie wil je als eerste al jouw dieren in jouw weiland zien, en ook dat moet binnen zes beurten gebeuren. Een heel leuk spel voor oudere peuters en kleuters! We raden het aan vanaf ongeveer 3 à 4 jaar.

Je koopt het spel hier voor 29,99 euro.

Bol.com

Safari Park Jr.

Smart Games ken je misschien wel voor oudere kinderen, maar ook voor de kleintjes hebben ze hele leuke uitdagende spellen. Bij Safari Park Jr. moeten ze een stel dieren op specifieke plekken op het speelbord krijgen. Op het bord moeten je de dieren op de juiste plekken zetten en via de wegen naar hun eindbestemming schuiven.Niet elke weg is geschikt voor elk dier, door bomen, struiken, rotsen en tunnels.

Eigenlijk het concept wat we van Smart Games kennen, maar dan geschikt voor peuters. Toch zal het voor veel peuters nog wel een uitdaging zijn. Dus bij de echt kleine kinderen is samen spelen met een volwassene wel een slimme zet om frustraties te voorkomen.

Je koopt Safari Park Jr. hier voor 24,99 euro.

Bol.com

LEGO DUPLO Biotuintje

DUPLO is vrijwel altijd goed, dus we begrijpen de nominatie voor Speelgoed van het jaar zeker. Het LEGO DUPLO Biotuintje heeft, zoals je al vermoed het thema tuinieren. De set bevat grote duploblokken waarmee een aantal groenten en insecten kan worden gebouwd, ook zit er een gietertje bij. Behalve het bouwen kunnen kinderen met de set ook ‘tuintje’ spelen. De onderdelen zijn groot waardoor het echt ook perfect is voor dreumessen, daarnaast is het kleurig en mooi vorm gegeven zoals je van DUPLO gewend bent. Ook fijn vinden wij de stevige opbergbox, maakt het opruimen net wat makkelijker!

Je koopt de set hier voor 34,99 euro.

Bol.com

Waterbaan Little Dutch

Dan is er nog de publiekswinnaar in de categorie ‘peuter’, namelijk de Waterbaan van Little Dutch. Veel kinderen vinden badderen heerlijk en badspeelgoed valt bij ons dan ook altijd in de smaak. Wij begrijpen de keuze van het publiek dus wel.

De waterbaan heeft een viertal geleiders die tegen een gladde wand kunnen worden geplakt. Zo kan water van de ene naar de andere geleider oversteken. De geleiders kunnen makkelijk verplaatst worden, zodat je kind lekker kan experimenteren met de waterbaan. Wij zijn fan!

Je koopt de waterbaan hier voor 29,95 euro.

Dit zijn de leukste schoencadeaus voor minder dan 10 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme