Famme test: de beste robotstofzuigers met dweilfunctie

Ouderschap Laura Saija 25 sep 2023
Leestijd: 5 minuten

Wanneer je zwanger bent krijg je er een heleboel extra keuzes bij. Naast een babynaam, moet je opeens ook een hele babyuitzet kopen. Luiers, kinderwagens en rompertjes, grote kans dat jij soms niet weet wat je moet kiezen.

Gelukkig is Famme er om je te helpen. In de rubriek Famme test, vertellen wij je namelijk onze eerlijke mening over producten. Deze keer: de beste robotstofzuigers met dweilfunctie.

Famme test: de beste robotstofzuigers met dweilfunctie.

Iedereen met kinderen weet hoe belangrijk een goede stofzuiger is. Famme testte daarom vier robotstofzuigers met dweilfunctie en we vertellen onze bevindingen.

iRobot Roomba Combo i8

Laura testte de iRobot Roomba Combo i8. “De installatie van de Combo i8 is een fluitje van een cent en het gebruik ervan is erg eenvoudig. Dankzij de handige app kan ik de robot naar mijn eigen voorkeur instellen en hij leert zelfs bij na elke schoonmaakbeurt. Wat betreft schoonmaakprestaties, de i8 doet het uitstekend op zowel vloeren als tapijten en hij werkt ook zeer nauwkeurig.

Zelf vind ik het handig dat ik de app aan kan geven welke gebieden extra aandacht nodig hebben. Ik kan meerdere plattegronden gebruiken en kamers verdelen. Ook hoef ik me geen zorgen te maken bij de trap, omdat hij een valbeveiliging heeft. En de batterij gaat voldoende lang mee voor een volledige schoonmaakbeurt.

De dweilfunctie vergt wat extra handelingen en is niet zo optimaal als ik had gehoopt. Soms laat de robot lichte wielsporen achter tijdens het dweilen. Bovendien kan hij geen kleine objecten zoals speelgoed en draden ontwijken, dus het is belangrijk om de vloer vooraf goed op te ruimen. Het geluidsniveau van de i8 kan als storend worden ervaren, vooral als er kinderen in huis zijn.”

Prijs: 429 euro

Cijfer: 8,5

Koop je iRobot Roomba Combo i8 hier.

Bol.com

Eufy RoboVac L35 Hybrid+

Vera testte de Eufy RoboVac L35 Hybrid+. “Voor mij is een sterk punt van dit apparaat de navigatie, waardoor hij moeiteloos door mijn huis beweegt. De bijbehorende app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt uitgebreide ondersteuning. Het is een slim apparaat dat gemakkelijk te installeren is. Bovendien levert de RoboVac L35 Hybrid+ consequent goede schoonmaakresultaten, zowel bij het stofzuigen als bij het dweilen.

Het mogelijkheid om meerdere plattegronden op te slaan, maakt het ideaal voor mijn gezin met verschillende kamers. De batterijduur is meer dan voldoende om de klus te klaren en over het algemeen doet deze robotstofzuiger gewoon wat hij moet doen.

Aan de andere kant kan de hoogte van de RoboVac L35 Hybrid+ een probleem zijn, aangezien hij niet onder lage meubels past en soms beperkt is in zijn bewegingsvrijheid vanwege zijn grootte. Ook lijkt hij af en toe de weg kwijt te raken bij obstakels zoals een Trip Trap stoel. Ondanks deze minpunten biedt de Eufy RoboVac L35 Hybrid+ nog steeds veel voordelen voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een handige manier om hun huis schoon te houden.”

Prijs: 328 euro

Cijfer: 7,5

Koop de Eufy RoboVac L35 Hybrid+ hier.

Bol.com

Blaupunkt Bluebot Xtreme

Laurien testte de Blaupunkt Bluebot Xtreme. “Een van de grootste pluspunten van deze robotstofzuiger vind ik de veelzijdigheid in zuig- en dweilniveaus. Ik heb volledige controle over de zuigkracht en de Bluebot Xtreme past zelfs automatisch het zuigniveau aan op tapijten en matten. Dit zorgt voor een uitstekende reiniging, vooral rondom mijn eettafel waar mijn kinderen vaak etensresten achterlaten. De precisie waarmee deze robot zijn werk doet, zelfs tot in de hoekjes, is indrukwekkend. Bovendien is hij opvallend stil tijdens het werk en gaat mijn batterij lang mee.

De Blaupunkt Bluebot Xtreme blinkt ook uit in slimme functies. Met de bijbehorende app kan ik een virtuele muur instellen en het apparaat programmeren. De laserbesturing zorgt voor nauwkeurige navigatie en de app slaat alle relevante informatie op. De bouw van het apparaat is stevig.

Een aanmerking: het lichtgewicht oplaadstation kan verschuiven. De Bluebot Xtreme heeft soms moeite met het terugvinden van zijn oplaadpunt, vooral als het per ongeluk wordt verschoven. Daarnaast kan hij vanwege zijn hoogte niet onder alle meubels door.

Over het geheel genomen is de Blaupunkt Bluebot Xtreme een goede oplossing voor het onderhouden van een schone vloer. De geavanceerde functies en precisie maken zeker indruk, ondanks enkele beperkingen bij het terugkeren naar het oplaadstation en het navigeren onder meubels.”

Prijs: 359 euro

Cijfer: 9

Koop de Blaupunkt Bluebot Xtreme hier. 

Bol.com

Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675

Rosa testte Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675. “Een van de grootste pluspunten van deze robotstofzuiger vind ik de efficiënte reiniging. De krachtige zuigkracht die zich automatisch aanpast, waardoor mijn vloeren grondig worden schoongemaakt. Door de trapsensor hoef ik niet bang te zijn voor ongelukken.

De dweilfunctie van de Rowenta is ook een enorme plus, omdat hij zonder enige moeite dweilt. Met mijn drukke schema heb ik zelf namelijk geen tijd om te dweilen. Ik vond de bediening van dit apparaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk, ik was er snel vertrouwd mee.

Wel vind ik het waterreservoir een beetje aan de kleine kant, wat betekent dat ik soms meerdere keren moet bijvullen tijdens het dweilen. Hoewel robotstofzuigers met dweilfunctie handig zijn, mag ik niet verwachten dat deze hetzelfde resultaat behaalt als een handmatige dweilbeurt.

De stofzuiger heeft moeite met het bereiken van alle hoeken, waardoor ik soms nog wat handmatig moet stofzuigen. Daarnaast moet ik de vloer vrijmaken van obstakels en oplaadkabels voordat ik de Rowenta kan gebruiken, wat enige voorbereiding vergt. Het geluid dat de robotstofzuiger produceert, zelfs in de stille modus, kan ook storend zijn, vooral wanneer de kinderen slapen.”

Prijs: 439 euro

Cijfer: 6,5

Koop de Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675 hier. 

Bol.com

Famme test: buggy’s die je klein kunt opvouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen