Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 25 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is herfst! 5x dit wil jij veranderen aan je skincare routine

Zie je huidverzorging als je kledingkast. Om het half jaar moet je de boel omgooien. Zomerhitte vraagt immers om een ander huidregime dan veel regen en wind. Dus hierbij de belangrijkste dingen die jij aan je skincare wilt veranderen nu het herfst is.

Vaak gebruiken we dezelfde crèmes en serums het hele jaar door. Of zelfs jaren achter elkaar. Toch is het slimmer om te rouleren en je producten af te stemmen op de weersomstandigheden en vooral wat je huid op dat moment nodig heeft.

Je skincare in de herfst

Met deze stappen kom je goed beslagen ten ijs.

1. Wissel van moisturizer

Een van de belangrijkste, want je huid heeft in de herfst en winter meer behoefte aan hydraterende en vette crèmes en kan wel een goede beschermingslaag gebruiken. Ofwel: een piekfijne moisturizer. Door de regen, schurende wind en koudere temperaturen droogt je huid sneller uit.

2. Exfolieer wat vaker

Ben je bang dat scrubben of exfoliëren je droge huid zal verergeren? Dit is niet waar, zolang je het met mate doet. Schroef het op naar één of twee keer per week, maar houdt het bij een milde scrub (geen grove korrel dus) of exfoliator voor je gezicht. De huid is hier namelijk erg kwetsbaar, vooral rondom je ogen. Een goede is bijvoorbeeld van Dr. Alkaitis, aangemaakt met met geitenyoghurt en biologische honing. Simpel om thuis te maken en te gebruiken en helemaal vegan. Je lichaam en vooral ruwe delen zoals je ellebogen, knieën en voeten kun je aanpakken met een grovere bodyscrub. Wij tippen graag die van Marie-Stella-Maris (ruikt heerlijk!).

3. Niet te heet douchen

Stiekem weten we dit allang, maar een hete douche is oh-zo fijn wanneer je uit de kou komt. Hoe fijn het ook is, het is helemaal niet goed voor je huid. Door op een hoge temperatuur te gaan badderen of douchen wordt veel vocht uit je lichaam getrokken. Matig dus in temperatuur, of nog beter: wissel warm en koud water af. Of laat manlief af en toe de keukenkraan open zetten. Even doorbijten, maar het scheelt je dus een rode en droge huid.

4. Maskertjes

Voorheen een luxe, tegenwoordig meer iets van alledag. Zéker in de herfst en winter. Verzorgende huidmaskertjes zijn er nu in de meest simpele en moderne varianten, zodat ook wij moeders met een groot gezin en een zeer hectisch bestaan onze huid in no time kunnen oppeppen. Scheelt weer een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, hoewel een goede APK-keuring op z’n tijd altijd goed blijft. Maar voor in de tussentijd: Gebruik 1 tot 2 keer in de week een hydraterend of detoxmasker. Valt allemaal onder ‘me-time’, toch? Onze tip: Paula’s Choice Skin Balancing Mask of maak zelf een masker van bijvoorbeeld yoghurt, honing en mango.

5. Personaliseer

Een veel gemaakte fout als het op huidverzorging aankomt: we doen maar wat. Logisch, want de meesten van ons zijn natuurlijk geen huidspecialist en hebben de ballen verstand van minerale oliën en parabenen. Toch is het goed om bewust te zijn van wat je op je huid smeert.

Belangrijke criteria die meespelen bij het uitzoeken van je verzorgingsarsenaal: leeftijd, klimaat en huidtype. Iemand van veertig heeft vaak een voedende crème harder nodig dan iemand van dertig. Heb je geen idee wat jij voor huid hebt? Een bezoek aan een huid-of schoonheidsspecialist kan veel duidelijkheid geven, waardoor je veel gerichter kunt investeren in de juiste producten. Scheelt een hoop tijd, geld en hoofdbrekens.

Plassen onder de douche? Dat is dus best wel efficiënt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme