Erik Jonk
Erik Jonk Kinderen 14 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Hilarisch (oud) geboortekaartje zorgt weer voor schitterende reacties

Een geboortekaartje met een onmogelijke tekst is weer op het internet opgedoken. ‘Mijn borsten hangen, mijn doos is stuk. Maar oh oh oh, wát een geluk’ valt er via Twitter op te lezen. Het kaartje bestaat al vijf jaar en is – natuurlijk – niet echt, maar het levert schitterende reacties op. Van mensen die écht niet kunnen geloven dat iemand dat rond durft te sturen. Maar ook van mensen die andere teksten aanleveren.

Zoals: ‘Een klamme dot, een stijve piel. En hoppatee, daar was Giel.’

Geboortjekaartje van Erica

Onder de naam Miss Avocadorable slingerende ‘Eigenwijze Tine’ het bewuste geboortekaartje gisteren online. „Dieper dan dit kun je toch niet zinken?”, schreef zij er tekenend bij. Wie Miss Avocadorable verderop in reacties leest, moet haast wel denken dat haar afschuw gemeend is. Maar ja, het is wel Twitter… Hier zie je de complete tekst van het kaartje:

Een aantal mensen dat reageert merkt terecht op dat het een oud geboortekaartje is. Famme schreef er in 2017 al over (‘het hele internet ligt in een deuk’). Het blijkt een tekst van Erica van Dam, toen voorgesteld als moeder van twee kinderen. Zij vond het gewoon leuk om van de bestaande tekstjes, komische varianten te maken. De tekst van het in het intro genoemde kaartje moet al van zo’n tien jaar geleden zijn.

‘Maar tering, wat maakt dat kind een geluid’

Van Dam kwam ook tot: ‘Een snoezig gezichtje, een roze huid. Maar tering, wat maakt dat kind een geluid’. Of wat dacht je van deze: ‘Wil je mama’s hechtingen komen tellen, dan graag eerst eventjes bellen’.

Nu is haar ‘Mijn borsten hangen, mijn doos is stuk. Maar oh oh oh, wát een geluk’ dus weer even op Twitter verschenen. Met grote verbazing tot gevolg. Er is massaal op de tweet van Eigenwijze Tine en haar ‘dieper kun je toch niet zinken?’ gereageerd. „Slecht signaal. Humor verdwijnt zodra je kinderen krijgt? 😉 Man man man wat slecht”, vindt ene Iris bijvoorbeeld. Ze staat in haar verbolgen mening niet alleen. Annie: „Echt afschuwelijk.” Karin: „Vreselijk! Dit kan toch alleen maar door een man verzonnen zijn?” Jolanda: „Als ik deze baby was, zou mezelf meteen voor adoptie opgeven.”

En Pauline meldt in een antwoord: „Hoop niet dat jij deze daadwerkelijk ontvangen hebt en op kraamvisite moet.”

Andere teksten na een geboorte

Maar veel leuker om te lezen zijn andere teksten die worden geopperd om op een geboortekaartje te zetten, zoals hierboven. Ondergetekende ontving een keer een geboortekaartje met ‘Hoera, het is een baby!’ Schitterend, vond deze verslaggever. Maar de moeder in kwestie kreeg heel wat kritiek voor de kiezen.

Op Twitter meldt ene Femke: „Ooit serieus een kaartje ontvangen in de trant: papa & mama hebben lekker liggen batsen en nu kunnen we jou in de wieg flatsen.”

Fred: „Wij wilden erop zetten ‘niet getreurd, over 18 jaar weer opgepleurd’. Vond mijn schoonvader geen goed plan.”

Vooruit, nog eentje dan:

50x de mooiste tekstjes voor op je geboortekaartje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme