Moeder maakt de meest hilarische rijmpjes voor geboortekaartjes en het hele internet ligt in een deuk

Kinderen Lizette van Loenen 1 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Op de meeste geboortekaartjes staat een kort, lief versje geschreven. Erica van Dam, moeder van twee kinderen, schreef afgelopen week een briljante tekst over wat er op geboortekaartjes zou staan als je compleet eerlijk zou zijn over de situatie waarin je als kersverse ouder bent beland. We hielden het bijna niet droog tijdens het lezen ervan. Van het lachen, dan.

Jeuk

‘Over smaak valt te twisten, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en dus hoeven we elkaars geboortekaartjes ook niet allemaal even fantastisch te vinden’, begint ze haar betoog. Daarna schrijft ze ‘jeuk te krijgen’ van teksten als “Wil je vingertjes komen tellen, dan graag eerst even bellen”. ‘Maar wie ben ik. De geboortekaartjes die wij destijds voor Tim en Sam rondgestuurd hebben, waren ook naar onze persoonlijke smaak en dus heus niet fantastisch of geweldig of oh-zo-origineel.’

Verkreukeld

Wel vindt Erica het leuk om van de bestaande tekstjes, komische varianten te maken. ‘Want zo’n baby komt echt heus niet vanzelf (dus nee: ik trap niet in die ooievaar die voor het huis staat, echt, heus waar niet, al is hij nog zo levensgroot) en vaak is zo’n baby’tje niet de enige die verkreukeld is: ook moeders ligt aardig in de kreukels en vouwen’, schrijft ze.

‘Naast enorme blijdschap, verwondering en dankbaarheid is er soms ook een boel pijn en lopen niet alleen de borsten vol, maar ook de ogen. Maar dat zetten we – uiteraard – niet op een geboortekaartje. Stel je nou eens voor dat je een geboortekaartje met de volgende tekst in de bus zou krijgen: “Mijn borsten hangen, mijn doos is stuk, Maar oh, oh, oh, wát een geluk!” Die klopt toch meer dan die braaktekst van die vingertjes tellen?’ schrijft Erica.

‘Wil je Britney’s oogjes zien twinkelen, laat dan de telefoon even rinkelen’. Yeah, right. Alsof die oogjes twinkelen. Negen van de tien keer zitten die baby-oogjes dicht, omdat de baby of permanent ligt te tukken of te huilen, of omdat de wimpertjes dichtgeplakt zitten door groene prut (ook zoiets leuks waar je van tevoren niet bij stilstaat)’, gaat ze verder.

LEES OOK: Deze geïllustreerde geboortekaartjes zijn het bewaren waard

Nog meer versjes

En daarmee was de kous nog niet af, want er vloeiden nog meer briljante rijmsels uit haar toetsenbord:

“Een snoezig gezichtje, een roze huid,
Maar tering, wat maakt dat kind een geluid”.

“Dolblij zijn wij met ons wonder,
Maar mama is wel ontploft van onder”.

“Wil je mama’s hechtingen komen tellen,
Dan graag eerst eventjes bellen”.

“De zwangerschap ging soepel, de bevalling heel vlot,
Alleen is mijn doos nu he-le-maal kapot”.

“Dit wonder overtreft al onze dromen,
Maar van neuken zal het wel nooit meer komen”.

En zoals Erica zelf schrijft: ‘En na deze subtiele voorbeeldteksten voor op een eventuele toekomstige geboortekaart, nog even een hoopvolle afsluiter:’

“Wat hebben we van de kraamtijd genoten,
Helaas is onze relatie nu wel naar de kloten”.

A-men. Meer kunnen we er niet over zeggen. Behalve dat onze lachspieren weer flink op de proef zijn gesteld. Wel sluit ze nog even af met een belangrijke disclaimer: ‘p.s. In hoeverre bovenstaande teksten van toepassing zijn op mij, u, of bekenden, is geheel aan uw eigen fantasie…’

We zijn niet de enigen die zich bescheuren om Erica’s eerlijke teksten, want haar berichtje is inmiddels al meer dan 25 duizend keer geliked en telt al meer dan 17 duizend reacties waarin vrouwen elkaar taggen voor nieuwe rijm-inspiratie voor op het geboortekaartje.

Het hele bericht van Erica lees je hier:

Wauw: psychologe ontwerpt kaartjes voor vrouwen die een miskraam hebben gehad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Buskruit met Muisjes

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme