‘Ik voel me net een kip’ en nog 10 hilarische uitspraken van vrouwen tijdens hun bevalling

Bevallen Lisa van den Akker 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Een bevalling is een van de meest intense ervaringen die een vrouw kan meemaken. En terwijl je dan in die bubbel zit, of middenin die weeënstorm, dan kan het zijn dat je opeens een gekke opmerking eruit gooit tegen je partner of verloskundige. Wij verzamelden de meest hilarische uitspraken van vrouwen tijdens hun bevalling.

In het heetst van de strijd kun je de vreemdste dingen denken of roepen. Deze uitspraken zorgden geheid voor stiekem gegrinnik bij de omstanders.

Grappige uitspraken tijdens de bevalling

Persen

Emma: “‘Als ik had geweten dat het zo pijnlijk was, had ik nooit aan kinderen begonnen!’, riep ik tijdens het persen.”

Later proberen

Laura: “‘Kunnen we de baby terugduwen en het later opnieuw proberen?’, zei ik toen ik ongeveer een uur aan het persen was. Mijn vriend keek me aan alsof ik gek was.”

Honger

Kelly: “Een paar minuten na de bevalling zei ik: ‘Kan ik een cheeseburger en frietjes bestellen? Ik heb echt honger nu.'”

Geen pijn

Marieke: “Bij de yoga had een vrouw me verteld dat haar eerste bevalling geen pijn deed, omdat ze zo goed kon ontspannen. Daar hoopte ik dus ook op, maar dat liep toch anders. “Hoezo geen pijn? Ik heb het gevoel dat mijn lichaam in brand staat!’, riep ik.”

Walvis

Anne: “Ik beviel in bad en hing over de rand heen om de weeën weg te puffen. Toen zei ik: ‘Ik voel me net als een walvis die op het strand is aangespoeld.'”

Pijn

Kim: “Het persen vond ik vreselijk, het deed zoveel pijn. Dus riep ik uit: ‘Is het te laat om te zeggen dat ik geen pijn meer wil voelen?'”

Het einde

Daphne: “‘Ik denk dat ik dood ga. Dit is het einde van mij’, riep ik wanhopig tijdens de weeënstorm.”

Rommeltje

Jessica: “Terwijl ze mijn baby op mijn buik legden, zag ik zoveel viezigheid dat ik eruit flapte: ‘Ik wist niet dat het zo’n rommelige bedoening zou zijn!'”

Kip

Karin: “Tijdens het persen riep ik: ‘Ik voel me net een kip die een ei legt’, waarop mijn verloskundige in lachen uitbarstte.”

Vlieg op

Isabel: “Ik beviel thuis, in de zomer. De hele tijd zoemde er een vlieg om mijn hoofd heen. Ik werd er zo chagrijnig van dat ik riep: ‘Kan iemand alsjeblieft die vlieg bij mijn gezicht weghalen?'”

Yoga

Aisha: “Mijn bevalling verliep heel soepel en ik had nauwelijks pijn, dus vlak na de geboorte zei ik triomfantelijk:'”Zie je, ik zei toch dat ik niet goed was in yoga’, waarop mijn partner heel hard moest lachen.”

Bevallingsverhaal Sanne: ‘Ik vraag of ik nog één keer mag persen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme